Stoppen met seks – breek met uw verslaving

Een verslaving kan veel nadelen teweeg brengen. het kan daarom een gedachte van u zijn om te stoppen met verslaving aan seks. Als u verslaafd bent, is in uw eentje stoppen met seks een grootse opgave. Daarom raden wij aan om professionele hulp te zoeken. Onze behandeling is erop gericht u weer te laten genieten van het leven waarin u vrij bent van uw verslaving. Neem daarom contact met ons op via 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl.

Hoe zelf stoppen met uw seksverslaving?

Wellicht heeft uw verslaving u allang in zijn greep. U heeft hierbij constante gedachten aan seksuele handelingen die steeds extremer worden. Dit zorgt vanzelfsprekend voor veel frustratie, want hoe kunt u stoppen met uw seksverslaving? Het is duidelijk dat u vooraf duidelijke afspraken met uzelf en uw partner moet maken. Daarbij komen de vragen naar voren: wat wilt u bereiken? En: hoe ziet ‘stoppen met uw seksverslaving’ er voor u uit? Is dat geen masturbatie of porno kijken, bijvoorbeeld? Als u dit duidelijk heeft, houd dan de volgende tips in achting:

 • Vermijd seksuele triggers
  • Herken de situaties waarvan u normaal gesproken opgewonden van wordt. Vermijd deze triggers.
 • Maak uw voortgang duidelijk
  • Noteer in uw agenda ’10 dagen geen seks’, ’20 dagen geen seks’, enzovoort. Op die manier houdt u uzelf scherp.
 • Beloon uzelf bij elke voortgang
  • Koop een goed (niet-seksueel getint!) boek, ga naar de bioscoop of neem iemand mee uit lunchen.
 • Wees niet te streng voor uzelf
  • Seks hebben is volkomen menselijk. Het wordt alleen een probleem wanneer het uw leven gaat beheersen. In dat geval heeft u een seksverslaving.

Professionele hulp bij het stoppen met seks

Als u kampt met een seksverslaving is professionele hulp aan te raden. Zelfstandig uw gedachten en gedrag onder controle houden is erg lastig. Onze medewerkers zijn erin gespecialiseerd om u te helpen met het afkicken van uw seksverslaving. Onze kliniek in Zuid-Afrika, Huguenot, is optimaal ingericht om u te helpen met uw verslaving. Wij besteden in de behandeling niet alleen aandacht aan uw geestelijke gezondheid, maar kijken naar u als mens in zijn geheel. Daarbij komen ook spirituele en lichamelijke gezondheidszorg kijken.

Stoppen met seks in Zuid-Afrika

Wilt u eindelijk losbreken van de verslavende werking van seks? Heeft u er genoeg van dat uw gedachten gecontroleerd worden? Neem dan contact met ons op. Mail dan naar info@huguenot.nl of bel ons 085-273 3310. Wij zijn onderdeel van Vincere GGZ en hebben een scala aan mogelijkheden waarmee wij u kunnen helpen.