Over Huguenot

Huguenot is een verslavingskliniek in Zuid- Afrika en is gespecialiseerd in het behandelen van middelenverslavingen en gedrags- of gewoonteverslavingen. Voorbeelden van middelenverslavingen zijn alcohol, cannabis en cocaïne. Indien iemand verslaafd is aan gokken, gamen of seks, dan heeft diegene een gedragsverslaving. Bij de verschillende soorten verslavingen komt het vaak voor dat men een psychosociaal of psychiatrisch probleem heeft. Dit wordt ook wel Dubbel Diagnose genoemd. In Huguenot behandelen we de verslaving en wordt er ook aandacht geschonken aan de overige problemen. Depressieve- of angst klachten, ADHD of PTSS zijn mogelijke problematieken die samen kunnen gaan met een verslaving.

De kliniek in Zuid-Afrika heeft plaats voor 16 mensen. Naast psychotherapie, pycho-educatie, terugvalpreventie, Community Reinforcement Approach (CRA) en sport is voeding ook een belangrijk deel van de behandeling. De chef-kok van de kliniek kookt, naast het ontbijt, 2 keer per dag een gezonde maaltijd voor de patiënten. In de namiddag en weekenden mag er gebruik worden gemaakt van het zwembad.

De behandelingen worden vergoed door de Nederlandse zorgverzekering. Indien u opgenomen wordt in Zuid-Afrika, dient u alleen zelf het openstaande eigen risico en het vliegticket te betalen.

Tijdens de behandeling wordt er ook aandacht geschonken aan de naasten. Er worden Skype- en/of telefonische bijeenkomsten geboden voor online sessies met de familie of naasten.

Het behandelteam van Huguenot bestaat uit psychiaters, verslavingsartsen, psychologen, klinisch psychologen, counselors, woonbegeleiders, verpleegkundigen, fysiotherapeuten die samen met u aan de slag gaan om uw levensstijl te verbeteren.

 

Aanmeldprocedure

In slechts 3 stappen bent u aangemeld bij Huguenot. We streven ernaar om geen wachtlijsten te hebben waardoor de behandeling snel gestart kan worden.

1. Aanmelden
Om u aan te melden kunt u telefonisch contact met ons opnemen via: 085-273 3310.
U kunt zich ook aanmelden bij Huguenot door het aanmeldformulier op de website in te vullen. U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld door onze medewerkers om een afspraak te maken.

2. Intakegesprek
Er kan een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek met een van onze psychologen. De psycholoog krijgt tijdens het gesprek inzicht in uw situatie en kan op basis hiervan een passend behandeladvies geven.
Het intakegesprek is mogelijk op meerdere locaties in Nederland, namelijk in: Cadier en Keer, Sittard, Venlo of Amsterdam. Voor dit gesprek vragen wij voor een verwijsbrief van de huisarts, uw identiteitsbewijs en een kopie van uw zorgpas. Het gesprek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

3. Adviesgesprek
Tijdens het adviesgesprek bespreekt de psychiater het behandeladvies op basis van het intakegesprek. Indien u het eens bent met de behandeling, kunt u ermee van start gaan.

Indien u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook naasten van verslaafden kunnen altijd contact met ons opnemen voor vragen of opmerkingen.

Bewandel de weg niet alleen. Wij zijn er om u te helpen voor een gezonde, nieuwe leefstijl. Zorg dat u gemotiveerd bent en klaar voor een nieuwe start!

Spreektaal

De spreektaal in onze afkickkliniek in Zuid – Afrika is Engels.