Veelgestelde vragen gokverslaving

Huguenot heeft in de loop der jaren veel mensen mogen helpen met hun verslaving. Hierbij zien wij bepaalde vragen rondom een gokverslaving geregeld terugkomen. Wij hebben hierdoor de vragen gebundeld zodat u een eenduidig antwoord krijgt op al uw vragen rondom deze verslaving. Staat uw vraag hier niet bij? Bel dan naar 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl.

Is gokken gevaarlijk?

Gokken is een erg gevaarlijke tijdsbesteding. Dit komt voornamelijk omdat er geld bij gemoeid is en het ontzettend verslavend is. Gokken is voor mensen een leuke vorm van tijdverdrijf omdat het spannend en opwindend is. Er zijn hierbij maar twee mogelijkheden: winnen of verliezen. De kansen lijken hierdoor 50-50, maar in de praktijk is het helaas niet zo zwart-wit en zult u meer verliezen dan u liefhebt. Gokken is dan ook erg gevaarlijk en kan een nare, vicieuze cirkel veroorzaken. U kunt hierbij de grip kwijtraken op uw leven waarna wordt gesproken van een gokverslaving.

Wanneer heb ik een gokverslaving?

Het is in de loop der jaren steeds gemakkelijker geworden om een ‘gokje te wagen’. Dit komt omdat gokken haast overal mogelijk is: in het casino, het kopen van (kras)loten of het gokken op internet. Er bestaat een tweedeling tussen recreatief gokken of een gokverslaving. Bij een gokverslaving zult u niet zelf in staat zijn om uw eigen gedrag te controleren. Als u een groot bedrag heeft verloren, ziet u het als enige optie om opnieuw te gaan gokken om het terug te verdienen. Dit terwijl u diep van binnen weet dat het beter zou zijn om te stoppen met gokken. Natuurlijk heeft haast iedereen wel eens wat teveel ingezet doordat hij of zij is meegesleurd in het moment. Waar het echter om gaat is dat u bij een verslaving de grip kwijt bent op uw leven. Uw leven zal hierbij veelvuldig in het teken staan van uw verslaving. In dat geval heeft u professionele hulp nodig waarvoor u contact met ons kunt opnemen.

Brengt gokken schade toe aan mijn gezondheid?

Gokken valt onder een zogenaamde gedragsverslaving. Hierbij is het gedrag dat u vertoont uw verslaving en kunt u last krijgen van geestelijke en fysieke problemen. Qua geestelijke problemen kunt u te maken krijgen met somberheid, angst, verdriet. Ook schuldgevoelens kunnen hierbij naar voren toe komen wanneer u weer eens een groot bedrag hebt kwijtgespeeld. Op het vlak van fysieke problemen zorgt gokken natuurlijk voor een hoop stress. Gokken is voor veel mensen namelijk erg spannend wat kan zorgen voor hoofdpijn, oververmoeidheid of overmatig transpireren. Daarnaast kunt u door de vele stress een slaapprobleem ontwikkelen wat u op de lange termijn kan gaan opbreken.

Hoe krijg ik controle over mijn gokgedrag?

Het is altijd een verstandig besluit om meer controle uit te oefenen op uw gokgedrag. Er zijn haast eindeloze risico’s van een gokverslaving. Een eerste stap die u daarvoor kunt nemen is om bewust te worden van uw probleem. Hoeveel geld spendeert u aan gokken en op welke momenten doet u dit? Zodra u dit heeft opgeschreven ziet u misschien wel bepaalde patronen in uw gedrag. Misschien gokt u wel standaard na het einde van een stressvolle werkdag. U kunt hierdoor bijvoorbeeld patronen ontdekken en inzien dat uw gokverslaving voor veel problemen zorgt. Aan de hand hiervan kunt u richtlijnen voor uzelf opstellen die u helpen meer grip te krijgen op uw gokgedrag.

Voor veel mensen met een gokverslaving zijn bovenstaande tips haast geen optie. Zij zijn gevangen door hun verslaving en niet in staat om zelfstandig te breken met hun verslaving. Neem voor professionele hulp contact met ons op. Onze behandelaars hebben al vele mensen mogen helpen met gokverslaving. Waar wacht u nog op?

Hoe kan ik afkicken van gokken?

Voor veel mensen met een gokverslaving is het einde zoek. Zij kunnen lastig invloed uitoefenen op hun eigen gedachten en gedrag en hebben hiervoor misschien al meerdere pogingen ondernomen. Behoort u ook tot deze groep mensen? Dan heeft u ervaren dat het ontzettend lastig is te breken van uw verslaving. Gelukkig kan professionele hulp u helpen met uw probleem. Wij zijn specialist in de behandeling van verslavingen en hebben al vele mensen mogen helpen. Onze behandellocatie Huguenot ligt in Zuid-Afrika en kan ideaal zijn om los te breken van uw gedrag. Wij doen dit door zeer specifiek in te gaan op uw situatie en wij helpen u op lichamelijk, spiritueel en natuurlijk psychologisch gebied. Met de handvaten die wij u aanreiken, zult u uw verslaving blijvend onder controle kunnen houden. Lees meer over het afkicken van gokken.

Hoe lang duurt het afkicken van gokken?

Geen enkel mens is hetzelfde en datzelfde geldt ook voor iedere verslaving waar u mee te maken kunt krijgen. Er kunnen talloze redenen zijn waarom u verslaafd bent geraakt aan gokken. Misschien is het een uit de hand gelopen hobby en kunt u niet meer zonder de kick van het gokken. Of misschien heeft u wel een dubbele diagnose waarbij u last heeft van een gokverslaving en psychische aandoening. Hoe lang het duurt om af te kicken van gokken verschilt daarom sterk per persoon. Als u in aanmerking komt voor een behandeling op onze behandellocatie Huguenot, dan neemt dit ongeveer 90 dagen in beslag. De basis hiervoor ligt in een intakegesprek met een gespecialiseerd psycholoog. Dit kunt u inplannen door te bellen naar 085-273 3310 of te mailen naar info@huguenot.nl.

Het afkicken van gokken zal overigens nog de rest van uw leven bij u blijven. Daarbij zult u iedere dag weer paraat moeten staan om de verslavende gedachten in uw hoofd de baas te zijn. U bent bij ons aan het juiste adres om hier mee om te leren gaan.

Welke risico’s loop ik bij het stoppen met gokken?

Er zijn niet veel risico’s verbonden wanneer u ineens stopt met gokken. U zult met minder financiële onzekerheid kampen, minder stress hebben en meer tijd te besteden hebben. Zeker als u vaak heeft gegokt gedurende langere tijd en als u zelf probeert te stoppen, dan zal dit voor een leegte zorgen. U zult er in uw hoofd weer naar hunkeren om te gaan gokken. U zult dan sterk moeten zijn om de verleiding te weerstaan. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Waarschijnlijk zult u heftige verlangens ervaren die u de baas zal moeten zijn. Dit kan voor veel frustratie en negatieve gedachten zorgen. Uiteindelijk loopt u hierbij het risico om een depressie te ontwikkelen. Komt u bij ons in behandeling? Dan kunt u ervan op aan dat wij voor de hulp zorgen die u in deze fase zo hard nodig heeft.

Wat te doen als iemand teveel gokt?

Heeft u iemand in uw omgeving die verslaafd is aan gokken? Dan zult u ondervinden dat deze verslaving een hoop dingen kapot kunt maken. Misschien is het uw partner die teveel gokt en ervaart u problemen om samen de hypotheek of huur te betalen. Of misschien ziet u een van uw beste vrienden steeds vaker in de (financiële) problemen komen dankzij het gokken. Wat het probleem ook is; u zult te maken hebben met een hoop ellende waar u het liefst niets te maken mee wilt hebben. Uw zorgen over iemand die teveel gokt zijn terecht. Daarom raden wij het u aan om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers zijn erin gespecialiseerd om mensen te helpen met hun verslaving. De verslaafde in kwestie moet natuurlijk welwillend staan ten opzichte van een behandeling voor gokverslaving. Bel voor informatie naar 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl.

Wat zijn redenen om te stoppen met gokken?

Er zijn tal van redenen om te stoppen met gokken. Veel van deze redenen weet u waarschijnlijk zelf al, maar het kan goed zijn om ze eens in u op te nemen.

  • Geen financiële onzekerheid meer;
  • Meer energie en tijd over voor andere hobby’s;
  • Nooit meer vervelende gokstress;
  • Minder negatieve (schuld)gevoelens over uw eigen gedrag;
  • Meer contact met uw familie en/of vrienden.

Spreken bovenstaande punten u aan? Neem contact met ons op voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Is ineens stoppen met gokken gevaarlijk?

Als u een gokverslaving heeft dan is dit niet ontstaan van de ene op de andere dag. Vaak is er een lang traject aan vooraf gegaan waar u in de loop der tijd steeds meer geld en tijd bent gaan investeren in gokken. Dit heeft er mogelijk toe geleid dat u verslaafd bent geraakt aan de kick die gokken met zich meebrengt. Dit zorgt ervoor dat wanneer u stopt, u te maken kunt krijgen met ontwenningsverschijnselen. U kunt een leegte in uw leven gaan ervaren die zowel betrekking heeft op uw tijdsbesteding als een leegte in uw hoofd. Ten eerste zal u qua tijdsbesteding ervaren dat u zonder te gokken ineens zeeën van tijd heeft. Het is voor u belangrijk dat u niet in andere verslavende gewoontes valt zoals een gameverslaving of een drugsverslaving. Ten tweede zal de leegte in uw hoofd gevuld zijn met veel sombere en soms hopeloze gevoelens. Neem voor professionele hulp contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

Wat is het effect van gokken op slaap?

Het is bekend dat uw gemoedstoestand een grote invloed heeft op uw slaap. Gokken heeft dan ook zeker effecten op de kwaliteit van uw slaap. Er zijn hierbij minstens twee mogelijkheden.

  • U ervaart stress wanneer u heeft verloren.

Het is bekend dat stress een negatieve invloed heeft op uw slaap. Iedereen kent namelijk wel het gevoel wakker te liggen vanwege zorgen. Dit kan zeker bij een gokverslaving tot uiting komen. Misschien heeft u wel te maken gehad met grote financiële verliezen. Dit brengt vanzelfsprekend de nodige problemen met zich mee en een uitweg hiervoor is niet makkelijk te formuleren. Het is logisch dat dit invloed heeft op de kwaliteit van uw slaap.

  • U voelt zich opgewonden om weer te gaan gokken.

Ondanks wat er vaak gedacht wordt, beperkt een verslaving zich niet alleen tot het gedrag zelf. U zult er namelijk ook geregeld in uw hoofd mee bezig zijn. Het is niet per se het geval dat dit alleen maar negatieve gedachten zijn. U kunt zich namelijk ook opgewonden voelen om te gaan gokken. Ook dit kan een effect hebben op uw slaap.

Kan een gokverslaving ook samengaan met andere verslaving?

Een gokverslaving kan zeker samengaan met andere vormen van verslaving. Het kan namelijk het geval zijn dat u verslavingsgevoelig bent en uw verslaving aan gokken een manier is waarin dit tot uiting komt. Daarnaast kunt u ook te maken hebben met een combinatieverslaving. Daarbij kunt u denken aan een

Veelgestelde vragen gokverslaving – neem contact op

Heeft u nog vragen over een verslaving aan gokken? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel naar 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl. Wij vertellen u graag meer.