Stoppen met gokken

Hoe kan ik stoppen met gokken? Als u verslaafd bent aan gokken, is stoppen geen eenvoudige opgave. U zult daarbij steeds verlangen naar de kick die gokken u geeft. Heeft u hulp nodig om te breken met uw gokverslaving? Zoek niet verder. Wij helpen u af te kicken van uw gokverslaving en zorgen dat u weer grip krijgt op uw leven. Mail voor meer informatie naar info@huguenot.nl of bel ons op het telefoonnummer 085-273 3310.

Zelfstandig stoppen met gokken

Stoppen met gokken is een zeer verstandig besluit. U loopt namelijk niet de vele risico’s die gokken met zich meebrengt. De reden dat u besluit te stoppen is niet van belang. Misschien heeft u net een groot financieel verlies geleden of heeft u samen met uw partner besloten om te stoppen met gokken. Wat uw beweegreden ook is, u kunt de volgende tips in gedachten houden.

 • Maak de voordelen van het stoppen met gokken duidelijk
  • Heeft u veel financiële verliezen geleden? Zet dit eens op een rijtje en print dit uit. Hang dit papier vervolgens ergens op een centrale locatie in uw huis; dit is een extra stimulans voor als u ooit in de verleiding komt weer te gokken.
 • Zorg dat u niet in de verleiding komt
  • Vermijd situaties waar u normaliter gokt. Blokkeer dus websites op het internet of zeg uw lidmaatschap voor het casino op.
 • Markeer uw voortgang
  • Zorgt dat u bijhoudt hoelang u al niet heeft gegokt. Dit is een goede stimulans!
 • Beloon uzelf bij iedere voortgang
  • Elke keer dat u niet gokt, overwint u weer een stukje van uw verslaving. Hiervoor mag u uzelf best eens belonen. Koop een goed boek of neem uw partner eens mee naar de film!

Hulp bij het stoppen met gokken

Soms is stoppen met gokken makkelijker gezegd dan gedaan. In dat geval heeft u misschien wel een gokverslaving en kan alleen professionele ondersteuning u verder helpen. Zo kan onze Zuid-Afrikaanse afkickkliniek Huguenot u helpen weer op het rechte pad te komen. Wij besteden bij het behandelen van uw gokverslaving namelijk niet alleen aandacht aan uw geestelijke gezondheid. Hiernaast zorgen wij dat ook uw lichamelijk en spirituele gezondheid sterk verbeteren. Dit heeft als doel een terugval te voorkomen waardoor u uw verslaving de baas kunt blijven. Bel ons daarom op 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl. Wij zijn onderdeel van Vincere dat specialist is in de verslavingszorg.