Risico’s gokverslaving

Een gokverslaving kan veel ellende met zich meebrengen. Dit geldt niet alleen voor de verslaafde in kwestie, maar ook voor de omgeving. Een voor de hand liggend risico is het financiële gevaar dat u loopt door een gokverslaving. Er zijn echter nog tal van andere risico’s  waar u mee te maken kunt krijgen. Hoe erg uw probleem ook mag zijn, wij helpen u graag! Bel ons telefoonnummer 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.

Wanneer wordt gokken een verslaving?

Iedereen heeft wel eens gegokt. Er zijn hierbij tal van mogelijkheden om ergens te wedden. Denk bijvoorbeeld aan een casino, een slotautomaat of het wedden op een voetbalwedstrijd. De verleiding is hierbij groot. Niet voor niets kampen zo veel mensen met een gokverslaving. Wanneer gaat gokken van een hobby over in een verslaving? Als gokken uw leven negatief gaat beheersen en u geen afstand kunt nemen van uw gedachten en gedrag. Ook als u onderstaande stellingen herkent, bent u mogelijk verslaafd aan gokken. Neem dan contact met ons op voor de hulp die u zo hard nodig heeft!

U denkt continu aan gokken

U lijkt uw gedachten over gokken maar niet uit te kunnen zetten. Uw leven staat in het teken van uw weddenschappen. Ook wanneer u niet aan het gokken bent, denkt u toch aan uw volgende keer dat u weer kunt gaan gokken.

U komt in de financiële problemen

Gokken gaat om geld. Daarom is het een zeer gevaarlijke verslaving waaraan u kunt lijden. Heeft gokken u wel eens in geldproblemen gebracht?

U ziet uw vrienden, familie of partner steeds minder

Omdat u zoveel tijd besteed aan gokken, hebben andere gebieden in uw leven daaronder te lijden. Als gevolg hiervan staat u steeds minder in contact met uw sociale omgeving.

U ervaart steeds meer stress door gokken

De spanning die u eerder voelde wanneer u ging gokken is omgeslagen. Hierbij zorgt gokken voor erg veel stress. Toch blijft u de drang voelen om te gokken. De verslaving heeft in dit geval de controle over uw leven.

U liegt tegenover uw omgeving over uw gokgedrag

Als u verslaafd bent aan gokken dan is er een grote kans dat u hier zich voor schaamt. Misschien liegt u wel over de bedragen die u heeft vergokt of tijdstippen waarop u gokte.

Risico’s gokverslaving – vicieuze cirkel

U loopt bij een gokverslaving sterk het risico om in een vicieuze cirkel terecht te komen. Het gevaarlijke is namelijk dat gokken naast uw valkuil meteen ook uw uitlaatklep is.

  • Uw gokverslaving zorgt voor frustratie;
  • Met de frustratie weet u zich geen raad, en u probeert zelf te stoppen met gokken maar dat lukt niet;
  • Als gevolg van deze stress gaat u opnieuw gokken.

Als gokken een manier is geworden om uw emoties te uiten dan is dat een groot risico. In dat geval raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Wij hebben namelijk al veel mensen mogen helpen met hun verslaving en weten waar u tegenaan loopt.

Verdere risico’s gokverslaving

Een gokverslaving zorgt voor ontzettend veel negativiteit in het leven van u en uw naasten. Op verschillende vlakken in het leven kunt u te maken krijgen met problemen.

Financiële risico’s gokverslaving

Een groot risico dat u loopt bij een gokverslaving is financieel van aard.

  • Grotere bedragen – vroeger speelde u met kleine bedragen maar dat is nu niet meer genoeg om uw kick te krijgen;
  • Lenen – u gaat lenen om uw verliezen te compenseren of omdat u denkt veel geluk te gaan krijgen.

Sociale risico’s gokverslaving

Een ander groot risico van een gokverslaving is hierboven ook al aangehaald. Uw verslaving heeft namelijk een groot effect op uw sociale leven:

  • Vrienden en familie – het contact met uw familie en vrienden verwatert omdat u gokken belangrijker vindt;
  • Werk of opleiding – u bent constant bezig met uw verslaving waardoor uw prestaties eronder te lijden hebben.

Geestelijke risico’s gokverslaving

Een belangrijk maar soms genegeerd nadeel van een gokverslaving heeft betrekking op uw geestelijke gezondheid. Uw verslaving kan er namelijk voor zorgen dat u psychische klachten krijgt

  • Stress – u voelt zich gevangen en in de greep van uw eigen gedachten;
  • Schaamte – niemand begrijpt waar u tegenaan loopt en dat zorgt voor schaamte.

Hulp bij gokverslaving

Het is duidelijk dat u hulp dient te zoeken bij een gokverslaving. Wij kunnen u deze hulp bieden! Wij helpen u weer de controle te krijgen over uw leven. Onze afkickkliniek Huguenot ligt in Zuid-Afrika en is hiermee een discrete omgeving om los te breken van uw verslaving. Hiernaast hebben we meerdere mogelijkheden bij het afkicken van gokken. Huguenot is namelijk een behandellocatie van Vincere-GGZ en heeft al vele mensen mogen helpen met hun verslaving. Hoe erg uw verslaving dan ook mag zijn, aarzel niet om ons te contacteren. Bel ons daarom op 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.