Afkicken van gokken in Zuid-Afrika

Er zijn veel redenen voor het afkicken van gokken. Gokken is namelijk erg risicovol en brengt u binnen korte keren aan de afgrond. Daarom kunt bij onze kliniek in Zuid-Afrika terecht. Deze is erop ingericht u zo compleet mogelijk te helpen bij het afkicken van uw gokverslaving. U kunt er bij ons vanuit gaan dat u de behandeling krijgt die u zo hard nodig heeft. Wacht daarom niet langer. Onze medewerkers vertellen u graag meer op 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl

Over onze afkickkliniek in Zuid-Afrika

Zelfstandig stoppen met gokken en breken met uw verslaving is erg lastig. Onze afkickkliniek is de ideale plek om af te kicken van uw gokverslaving. Het is luxe, discreet en er staat een team van gemotiveerde zorgprofessionals voor u klaar. De volgende specialisten helpen u graag met uw verslaving:

 • Verslavingsartsen;
 • (Klinisch-) psychologen;
 • Psychiaters;
 • Verpleegkundigen;
 • Fysiotherapeuten;
 • Counselors;
 • Woonbegeleiders.

Bij de aanpak van een verslaving laten wij verschillende zorgdisciplines samenkomen. Wij proberen u op die manier niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk en spiritueel te helpen. Dit vergroot namelijk de kansen dat u zelfstandig uw verslaving onder controle houdt.

Afkicken van gokken in Zuid-Afrika in het kort

U kunt bij ons rekenen op de best mogelijke zorg voor uw verslaving. Komt u in aanmerking voor een behandeltraject in Huguenot, dan kunt u rekenen op:

 • Zowel individuele als groepstherapie;
 • Intensief traject dat erg effectief is;
 • Privacy – onze locatie helpt u discreet met afkicken van gokken;
 • De omgeving zorgt ervoor dat u al uw problemen even vergeet;
 • Gezonde en lekkere maaltijden;
 • Behandeling wordt volledig vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar.

Wilt u meer weten over onze locatie, aanmeldprocedure of kunnen wij een andere vraag voor u beantwoorden. Neem dan contact met ons op.

Intakegesprek – afkicken van gokken

Een belangrijk onderdeel binnen ons behandeltraject is het intakegesprek. In het intakegesprek heeft de psycholoog het over uw verslavingsprobleem. Er komen hierbij vragen naar voren toe die betrekking over uw verslaving, leefsituatie en over uw (vroegere) problemen. Misschien heeft u wel een dubbele diagnose; een gokverslaving en een psychische aandoening. Na afloop van het intakegesprek vindt er een second opinion plaats. Daarbij heeft de psycholoog een overleg met een psychiater. Samen stellen zij een behandelplan samen waarin u zo goed en effectief mogelijk wordt geholpen.

Behandelplan – afkicken van gokken

In het behandelplan komt naar voren hoe wij denken u te kunnen helpen. Dit wordt met u besproken in een volgend gesprek. Natuurlijk bent u hierin vrij om te bepalen of u ermee instemt of niet. Het behandelplan wijkt altijd af per persoon en zijn of haar verslaving. Huguenot is namelijk onderdeel van Vincere-GGZ. Naast de behandeling in Zuid-Afrika, beschikken wij over verschillende behandelingen om u te helpen met uw problemen.

Een klinische behandeling in het buitenland duurt 90 dagen. Of er daarnaast nog een detoxperiode plaatsvindt, verschilt per persoon en zijn of haar situatie.

Terugvalpreventie – Afkicken van gokken

Zeker bij een gokverslaving is het belangrijk dat u niet terugvalt in uw oude gedrag. Wat begint als een ‘klein gokje wagen’ in de slotautomaat, kan zo weer eindigen in regelrechte catastrofe. Daarom leren wij u omgaan met uw verslaving. U leert hierbij ‘triggers’ te herkennen en ermee om te gaan. Hierdoor helpt het u om uw verslaving onder controle te houden. Er zijn verschillende onderdelen die wij in binnen een terugvalpreventieplan naar voren toe laten komen:

 • Motivatie voor het herstel
 • Uw valkuilen leren kennen
 • Omgaan met vrije tijd, emoties en verleidingen
 • Omgaan met uw verslaving bij u als persoon

Wacht niet langer dan nodig is en krijg weer grip op uw leven. Als u wilt breken met uw verslaving bent u bij ons aan het juiste adres! Bel voor het telefoontje dat uw leven kan beteren naar 085-273 3310. Daarnaast kunt u ons mailen op info@huguenot.nl.

Afkicken van gokken – Wat zijn de kosten van een behandeling?

Onze behandeltrajecten zijn intensief en vergen van u de nodige doorzettingsvermogen en discipline. Qua kosten hoeft u – naast uw eigen risico – niets te betalen. Een verslavingstraject valt namelijk binnen het basispakket van de Nederlandse zorgverzekeraar. Mocht u in behandeling gaan in een kliniek in het buitenland, dan betaalt u de vervoerskosten (tickets) zelf. U kunt hier meer informatie lezen over de kosten en vergoedingen.