Gokverslaving – verslaafd aan gokken

Veel mensen lijden aan een gokverslaving. De rush waarvoor het casino, speelhal of weddenschap zorgt, is voor hen meer dan alleen een hobby. Bent u verslaafd en gokken wilt u hiervan losbreken? Wilt u eindelijk eens ‘stop’ kunnen zeggen tegen die verslavende stem in uw hoofd? Dan hoeft u niet verder te zoeken. De Zuid-Afrikaanse behandellocatie Huguenot helpt u om uw leven weer op de rit te krijgen. Bel voor meer informatie naar het nummer 085-273 3310 of stuur ons een email: info@huguenot.nl.

Risico’s van een gokverslaving

Bij een verslaving heeft niet alleen de verslaafde er last van. Ook de omgeving wordt erdoor beïnvloedt en ondervindt de vele nadelen en risico’s. Ditzelfde geldt voor een verslaving aan gokken. Het grootste nadeel hiervan is dat u niet in staat bent uw gedrag en gedachten onder controle te krijgen. Daarom stapelen de problemen zich op na verloop van tijd.

 • Financiële problemen
  • U zet veel (geld) op het spel en bent daarom erg vatbaar voor financiële risico’s;
 • Sociale problemen
  • Uw omgeving lijdt onder uw verslaving aan gokken;
 • Geestelijke problemen
  • Uw groeiende gokbehoefte zorgt voor spanningen, stress en veel wanhoop;
 • Emotionele problemen
  • U schaamt zich voor uw gokgedrag. Toch kunt u er niet van losbreken.

Herkent u deze problemen? Neem dan dan zeker contact met ons op voor de hulp die u zo hard nodig heeft. Of lees meer informatie: risico’s gokverslaving.

Behandeling en afkicken gokverslaving

U bent op onze afkickkliniek in de juiste handen. Huguenot is namelijk onderdeel van Vincere dat al jarenlang bekend staat als een specialist in de verslavingszorg. Wij kunnen u daarom effectief en professioneel helpen bij het afkicken van gokken. Het belangrijkste hierbij is dat u als persoon centraal staat. In al onze behandelingen proberen wij u te helpen op psychologisch, biologisch en sociaal vlak. Daarin streven onze deskundige medewerkers ernaar u goed mogelijk te helpen.

Kosten behandeling gokverslaving

Wist u dat onze behandelingen vergoed worden door de Nederlandse verzekeraar? Als u onder behandeling komt bij ons, bent u alleen uw eigen risico kwijt. Daarnaast betaalt u uw eigen tickets naar de behandellocatie. U kunt meer lezen over de kosten en vergoedingen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Gokverslaving en andere verslaving of psychische aandoeningen

Een verslaving aan gokken kan gepaard gaan met andere vormen van verslaving of aandoeningen. Hierbij zijn er verschillende variaties mogelijk waarvan enkele veelvoorkomende probleemgevallen als volgt zijn:

Gokverslaving en alcoholverslaving

Een verslaving aan gokken gaat vaak samen met veelvuldig alcohol drinken. Dit vindt plaats ondanks dat alcohol uw hersenen verdooft. Dit is een voorbode op onverantwoord gedrag wat in het geval van gokken voor veel problemen kan zorgen.

Lees meer: gokverslaving en alcoholverslaving

Gokverslaving en cocaïneverslaving

Waar alcohol een verdovend effect heeft op uw hersenen, werkt cocaïne juist stimulerend. Veel mensen ervaren hierdoor een rush en voelen veel energie vrijkomen. Dit kan tot grootheidswaan leiden wat in het kader van uw verslaving aan gokken funest kan zijn.

Lees meer: gokverslaving en cocaïneverslaving

Gokverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Heeft u zowel een verslaving als een psychische aandoening? Dan wordt dit een dubbele diagnose genoemd. Ook een verslaving aan gokken en een psychische aandoening kunnen hierdoor samengaan. Heeft u een psychische stoornis en bent u ook verslaafd aan gokken? Laat ons u dan helpen. Wij zijn immers gespecialiseerd in het behandelen van een dubbele diagnose.

Lees meer: gokverslaving en psychische aandoening

Hulp nodig voor uw gokverslaving?

Onze medewerkers hebben al velen mogen helpen met hun verslavingsproblemen. Heeft uw verslaving voor genoeg ellende gezorgd en bent u klaar om het heft in eigen handen te nemen? Neem dan contact op met ons. Stuur een email naar info@huguenot.nl of bel naar 085-273 3310. Daarnaast kunt u meer informatie lezen op de pagina: veelgestelde vragen gokverslaving.

Behandelingen