Stoppen met gamen – afkicken van games in Zuid-Afrika

Bent u klaar om uw te stoppen met gamen? Heeft u al teveel tijd, moeite en geld gestoken in alle games die u speelt? Bent u klaar om de stap te nemen naar een leven dat vrij is van de verslavende games? Neem dan contact met ons op. Buiten onze afkickkliniek in Zuid-Afrika, hebben wij meerdere behandelplannen om u te helpen met uw verslaving aan games. Bel daarom naar 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl

Zelf stoppen met gamen

De scheidslijn tussen hobbymatig en overmatig gamen is dun. Iedereen speelt wel eens een game, maar de risico’s van een gameverslaving zijn er veel. Veel mensen die overmatig gamen, willen ermee stoppen of – in ieder geval – minderen. Voor iemand met een verslaving aan games, is ineens zelfstandig stoppen met gamen een ontzettend grote opgave. In dat geval lukt het vaak kortstondig, maar lonkt de verleiding om te gamen altijd weer. Gamen is namelijk een vorm van gedragsverslaving, waarbij uw hersenen u constant het signaal geven om te gaan gamen. Voor u er erg in heeft, vervalt u toch weer in het oude gedrag. Wilt u toch zelfstandig stoppen met gamen? Neem de volgende tips in achting:

 • Maak een overzicht met hierop de tijden hoe vaak u gamet
  • Dit is een goede stok achter de deur als u weer wilt gaan gamen.
 • Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen met gamen
  • Uw omgeving kan u motiveren en steunen met uw beslissing.
 • Gebruik een kalender om uw voortgang te markeren
  • Zet het in uw kalender: ’10 dagen niet gegamed’, ‘100 dagen niet gegamed’ , ‘een jaar gamevrij’.
 • Zorg dat u uzelf beloont
  • Trakteer uzelf op een goed boek, een film in de bioscoop of een andere leuke bezigheid bij een mijlpaal.

Hulp bij het stoppen met gamen

Voor veel mensen die te intensief gamen en kampen met een verslaving zijn bovenstaande tips geen optie meer. Zij dienen contact met ons te zoeken voor professionele hulp. Behoort ook u tot de groep mensen die maar niet kan stoppen met gamen? Dan bent u niet de enige. Velen ervaren erg veel moeite om zelfstandig te breken met hun verslaving. Als gespecialiseerd behandelaar in de verslavingszorg helpen wij u zo goed en gericht mogelijk met uw probleem. Wij pakken hierbij niet alleen het gevolg aan (uw verslaving aan games) maar kijken of we u ook kunnen helpen bij de (mentale) oorzaak. Onze kliniek in Zuid-Afrika biedt u hierbij de mogelijkheid om op een prachtige en discrete locatie afkicken van games. Daarnaast hebben wij meerdere andere behandellocaties en mogelijkheden om u zo goed mogelijk te helpen.

Stoppen met gamen? Neem contact op

Heeft uw gameverslaving al voor genoeg overlast in uw leven gezorgd? Bent u klaar om te breken met uw verslaving? Pleeg dan het telefoontje dat uw leven kan veranderen. Bel onze medewerkers op het telefoonnummer 085-273 3310 om een intake- of kennismakingsafspraak in te plannen. Ook kunt u ons mailen naar info@huguenot.nl.