Gameverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Als specialist in de verslavingsbehandeling zien wij vaak dat een verslaving samengaat met een psychische aandoening. Dit wordt ook wel dubbele diagnose genoemd. Dit geldt ook voor een gameverslaving en een psychische aandoening. Het leven met een dubbele diagnose kan namelijk erg lastig zijn. Hierbij kan een verslaving een manier zijn om met mentale pijn om te gaan. Echter maken uw games in de fictieve wereld uw problemen er in de echte wereld niet makkelijker op . Zoekt u professionele hulp bij uw verslaving? Bel ons op 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Soorten psychische aandoeningen en gameverslaving

Er zijn tal van combinaties die mogelijk zijn binnen een dubbele diagnose. Op het vlak van gameverslaving en psychische aandoening zien wij vaak een aantal combinaties terug. Voorbeelden van psychische aandoeningen kunnen daarbij zijn:

  • Angstklachten of – stoornis;
  • ADD/ADHD;
  • Autisme;
  • Borderline;
  • Depressie;
  • Dwangmatige stoornis;
  • Eetstoornis;
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).

Iedere aandoening heeft zijn eigen uitdagingen. Iemand met PTSS kan gamen om zo niet met de constante pijnlijke herinnering uit het verleden om te gaan. Voor iemand een angststoornis is de gamewereld wel de enige wereld die vrij is van angst. Daarbij is niemands situatie hetzelfde. Dit betekent dat de rol die games spelen in uw leven, totaal anders kan zijn dan die bij anderen. Wat uw relatie met games ook mag zijn, u kunt er bij ons op rekenen dat wij u de allerbeste zorg geven.

Behandeling dubbele diagnose in Zuid-Afrika

Onze afkickkliniek in Zuid Afrika, Huguenot, is een van de behandellocaties van Vincere. Wij beschikken over verschillende behandelingen en locaties die zijn afgestemd op de vraag van onze patiënten. Wij streven er altijd naar u zo goed mogelijk te helpen met uw gameverslaving en psychische aandoening. Onze kliniek in Zuid-Afrika bevat een team van medewerkers dat uit verschillende zorgdisciplines is samengesteld. Daarbij kunt u denken aan verslavingsartsen, voedingsdeskundigen, (klinisch) psychologen, psychiaters en fysiotherapeuten. Daardoor wordt u zowel op geestelijk, spiritueel als lichamelijk vlak geholpen. Op die manier krijgt u de grip weer terug op uw leven!

Neem contact op voor hulp!

Wilt u geholpen worden aan uw dubbele diagnose? Bent u klaar het heft weer in eigen handen te nemen? Wacht dan niet langer en bel onze deskundige collega’s op het telefoonnummer 085-273 3310. Daarnaast kunt u ons mailen op info@huguenot.nl. Wij vertellen u graag meer hoe wij u kunnen helpen met uw gameverslaving en uw psychische aandoening.