Gameverslaving en cannabisverslaving – afkicken in Zuid-Afrika

Zorgt uw gameverslaving en cannabisverslaving voor een hoop ellende? Bent u er zich bewust van dat u professionele hulp nodig heeft? Zoek dan niet verder. Als specialist in de verslavingszorg helpen wij u weer grip te krijgen op uw leven. Daarbij hebben wij meerdere mogelijkheden om u te helpen, waaronder onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Bel onze medewerkers op het telefoonnummer 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl. Wij helpen u namelijk graag weer te genieten het leven.

Nadelen van een gameverslaving

U raakt niet van de ene op de andere dag verslaafd aan games. Vaak gaat er een forse tijd overheen voordat u zich niet meer kunt losbreken van gamen. Daarbij spreken we van een verslaving als het gamen uw leven negatief gaat beïnvloeden. U kunt hierbij denken aan dat u constant aan het gamen denkt, of dat u agressief of onrustig wordt als u niet kunt gamen. Zeker op de lange termijn eist een gameverslaving zijn tol. U kunt hierbij terechtkomen in een sociaal isolement. Daarnaast kunt u in de financiële problemen terechtkomen of u kunt een ernstig slaapgebrek ontwikkelen. Alleen een gameverslaving kan u al in de problemen werken. Daarnaast is een de combinatie van een gameverslaving en cannabisverslaving iets waarvan u direct los wilt breken.

Nadelen van een cannabisverslaving

Er zijn tal van nadelen die klampen aan een cannabisverslaving. Hierbij zijn hartkloppingen, paniekaanvallen en ziek worden zijn slechts symptomen die op de korte termijn tot uiting komen. De risico’s van cannabis komen echter vooral bij langdurig cannabisgebruik naar voren toe. Als u langdurig marihuana gebruikt, kan dit gedrags- en aandachtsstoornissen veroorzaken. Daarnaast bestaat er een verband tussen blowen en psychische aandoeningen als bijvoorbeeld een psychose, depressie schizofrenie. Bijkomend nadeel van cannabis is dat het verdovend op uw lichaam en hersenen werkt. Voor u het weet, heeft u nergens meer zin in of energie voor. Het lijkt vervolgens wel erg aantrekkelijk om de controller op te pakken om te gaan gamen.

Nadelen gameverslaving en cannabisverslaving

Een jointje bij het gamen lijkt voor veel gamers iets onschuldigs. Daarentegen kan iets wat onschuldigs begint, u in een negatieve cirkel teweegbrengen. Hierbij vertellen uw hersenen u constant dat u moet gaan gamen en cannabis moet gebruiken. Beide verslavingen zijn daarbij aan elkaar verbonden. Zelf losbreken uit dit patroon is zeer lastig. Ditzelfde geldt voor hulp zoeken. Gelukkig heeft u ons gevonden en kunnen wij u de professionele hulp bieden die u nodig heeft!

Hulp bij een gameverslaving en cannabisverslaving

Wij bieden hulp bij uw gameverslaving en cannabisverslaving. In onze afkickkliniek Huguenot bieden wij de best mogelijke zorg om uw verslavingen onder controle te krijgen. Wacht daarom niet langer tot uw verslavingen u nog verder in hun greep hebben. Neem contact met ons op. Wij vertellen u namelijk graag meer hoe wij u kunnen helpen met uw problemen. Bel het nummer 085-273 3310 of mail ons op: info@huguenot.nl.