Afkicken van games in Zuid-Afrika

Er zijn steeds meer Nederlanders die kampen met een gameverslaving. Games zijn immers steeds populairder en worden ook steeds verslavender gemaakt. Zelf stoppen en afkicken van games is erg lastig en nauwelijks mogelijk. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika kan u helpen met afkicken van games. Krijg weer controle over uw leven en neem contact op. Bel 085-273 3310 voor meer informatie of stuur een email naar info@huguenot.nl

Huguenot – afkickkliniek in Zuid-Afrika

Afkickkliniek Huguenot ligt in het mooie Plettenberg Bay in Zuid-Afrika. De locatie ligt afgezonderd van de buitenwereld en biedt u de mogelijkheid om in alle privacy af te kicken van uw gameverslaving. Daarnaast bestaat het team van Huguenot uit gemotiveerde professionals die ieder hun eigen specialisme hebben. Daarbij kunt u denken aan:

 • Verslavingsartsen;
 • (Klinisch-) psychologen;
 • Psychiaters;
 • Verpleegkundigen;
 • Fysiotherapeuten;
 • Woonbegeleiders;
 • Counselors.

Wij vinden het belangrijk dat wij niet alleen het mentale gedeelte aanpakken, maar dat we u ook op lichamelijk en geestelijk vlak helpen. Hiermee helpen wij u nog effectiever met het afkicken van games.

Huguenot in het kort

Als u in aanmerking komt voor een behandeltraject in Zuid-Afrika, kunt u bij ons rekenen op het volgende:

 • Intensieve behandeling;
 • Individuele therapie;
 • Groepstherapie;
 • Privacy. U werkt op onze discrete locatie aan het afkicken van games;
 • Warme en sfeervolle omgeving;
 • Gezonde voeding door onze kok;
 • Behandeling wordt vergoed door de Nederlandse zorgverzekering.

Wilt u meer informatie over de locatie, aanmeldprocedure of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met ons op. Wij helpen u immers graag verder.

Intakegesprek – afkicken van games

Huguenot is een van de locaties van Vincere waar u behandeld kunt afkicken van games. Hiernaast hebben wij nog andere behandellocaties en -trajecten waarmee wij u kunnen helpen. Daarbij bestaan er verschillen bij welk behandeltraject u het meest baat heeft wat afhankelijk is van uw situatie. De basis hiervoor ligt in een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats met een gespecialiseerd psycholoog en heeft als doel een oordeel te vormen over uw problematiek. Daarbij spreekt u onder meer over uw problemen, uw verslaving en leefomgeving. De psycholoog heeft na afloop van het intakegesprek overleg met een psychiater. Samen komen zij tot een behandelplan waarin naar voren komt hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Behandelplan – afkicken van games

Het verschilt per persoon en zijn of haar situatie voor welk behandelplan u in aanmerking komt. Daarbij kan het voorkomen dat meerdere behandelingen worden gecombineerd. Wij kijken naar het traject naar waar u het meeste baat bij heeft. Mogelijk heeft u een dubbele diagnose in de vorm van een gameverslaving en psychische aandoening. In dat geval kan uw plan afwijken van iemand die alleen een gameverslaving heeft. Daarom verschillen onze behandelingen qua intensiviteit, duur, locatie en qua soort behandeling (ambulant of poliklinisch). Of u een detoxperiode dient te ondergaan, verschilt per persoon.

Klinische behandeling

Huguenot is een van onze twee locaties in Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er twee locaties in Portugal en een locatie in Nederland. Een behandeling in Nederland duurt ongeveer 64 dagen. Daarnaast duurt een behandeling in het buitenland zo’n 90 dagen. Een eventuele detoxperiode is hierbij niet meegerekend.

Terugvalpreventie – Afkicken van games

Wij vinden het erg belangrijk dat u na de behandeling blijvend de controle kunt houden over uw verslaving. Als u namelijk weer terugkomt in uw eigen omgeving, liggen de verleidingen weer op de loer. Daarom leren wij u om te gaan met uw impulsen. Zodoende besteden wij hier gedurende de behandeling veel aandacht aan. Bovendien kijken wij wat uw valkuilen zijn en leren u om te gaan met situaties waar u anders zou gaan gamen. Op die manier geven wij u handvatten waar u echt iets aan heeft. Hierbij komen meerdere onderdelen naar voren:

 • Omgaan met emoties en verleidingen;
 • Herstelmotivatie;
 • Omgaan met vrije tijd;
 • Signalen herkennen waardoor u zin krijgt om te gaan gamen;
 • Accepteren dat de verslaving ‘bij’ u als persoon hoort.

Wacht niet langer en krijg weer grip op uw leven. U bent bij ons namelijk aan het juiste adres voor hulp. Bel daarom snel naar 085-273 3310 voor het telefoontje dat uw leven drastisch kan omgooien. Daarnaast kunt u ons mailen op info@huguenot.nl.

Afkicken van games – Wat zijn de kosten van een behandeling?

Medisch gezien is een verslaving een ziekte aan de hersenen. Daarom behandelen wij uw verslaving dan ook op een passende wijze. Daarbij valt een verslavingsbehandeling onder de Nederlandse basiszorgverzekering. Daarom dient u alleen uw eigen risico te betalen. Wanneer u overigens in aanmerking komt voor een opname in de kliniek in het buitenland, betaalt u zelf de vervoerskosten en tickets. U kunt hier meer informatie lezen over de kosten en vergoedingen.