Gameverslaving – verslaving aan games

Tegenwoordig komt een gameverslaving steeds vaker voor. De afgelopen jaren is gamen namelijk een stuk populairder geworden en is de video-game industrie volwassen geworden. Hierbij zijn veel games erg verslavend en erop gericht om u zo lang mogelijk aan het gamen te houden. Hierdoor is zelf losbreken met een verslaving erg lastig. Wij kunnen u echter helpen weer grip te krijgen op uw leven. Onze afkickkliniek Huguenot heeft al veel mensen mogen helpen met hun problemen. Heeft uw verslaving al voor genoeg ellende gezorgd? Neem direct contact op via 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.

Risico’s van een gameverslaving

Er zijn tal van risico’s die komen kijken bij een verslaving aan games. Deze problemen gelden zeker bij langdurig en overmatig gamen. Hierbij stapelen de problemen zich op en bent u niet zelfstandig in staat uw verslaving onder controle te krijgen. Enkele risico’s en bijhorende voorbeelden van een verslaving aan games zijn:

 • Sociale problemen
  • Uw contacten met uw partner, vrienden en familie verwateren
 • Financiële problemen
  • U krijgt geldproblemen vanwege in-game aankopen,
 • Gezondheidsproblemen
  • U ontwikkelt RSI-klachten, verminderde persoonlijke hygiëne, slaapgebrek
 • Emotionele problemen
  • U baalt van uw verslaving wat zorgt voor stress

Herkent u deze problemen? Bel dan direct naar 085-273 3310 voor hulp of lees meer: risico’s gameverslaving.

Stoppen met gamen – afkicken gameverslaving

Vincere is al jarenlang specialist in de verslavingszorg. Wij kunnen u helpen met het  afkicken van games. Daarbij hebben wij ook een aantal behandellocaties, waaronder onze luxe afkickkliniek Huguenot in Zuid-Afrika. Hier helpen onze deskundige medewerkers u uw verslaving onder controle te krijgen. Deze behandeling wordt overigens vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarom betaalt u alleen uw eigen risico en de vervoerskosten naar de kliniek. Lees meer over de kosten en vergoeding van onze behandelingen.

Gameverslaving en combinatieverslavingen

Een verslaving aan games is een gedragsverslaving en komt vaak voor in combinatie met een andere middelenverslavingen. Er zijn daarbij een aantal combinaties die vaak voorkomen.

Gameverslaving en alcoholverslaving

Iedereen kent de uitspraak ‘alcohol maakt meer kapot dan u lief is’. Een alcoholverslaving kan er namelijk voor zorgen dat u ernstige gezondheidsklachten ontwikkelt. U kunt daarbij denken aan leverschade, hersenschade of een verhoogd risico op kanker.

Lees meer: gameverslaving en alcoholverslaving

Gameverslaving en cannabisverslaving

Een verslaving aan games en cannabis kan u in een vicieuze en negatieve cirkel terechtbrengen. Dit kan ertoe leiden dat u komt te lijden onder serieuze financiële of gezondheidsproblemen. Wij kunnen u echter helpen met deze combinatieverslaving!

Lees meer: gameverslaving en cannabisverslaving

Gameverslaving en psychische aandoening – dubbele diagnose

Geregeld zien wij de combinatie van een verslaving aan games met een psychische aandoening. Dit wordt ook wel een dubbele diagnose genoemd. Ervaart u problemen van uw dubbele diagnose? Dan kunnen wij u helpen. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het behandelen van een dubbele diagnose.

Lees meer: gameverslaving en psychische aandoening

Meer weten over een gameverslaving?

Wilt u stoppen met gamen? Heeft uw verslaving al voor genoeg ellende gezorgd in uw leven? Bel dan naar 085-273 3310 voor meer informatie. Er is geen reden tot schaamte voor uw verslaving. Wel een reden om contact op te nemen! Wilt u meer informatie lezen? Bekijk onze pagina: veelgestelde vragen gameverslaving.

Behandelingen die wij aanbieden: