Ervaringen

Ik kwam helemaal hopeloos aan bij de poort van Huguenot. Ik moest me neer leggen bij het feit dat ik verslaafd ben en niet alleen clean kon worden. Ik had geen andere optie, dan in behandeling gaan in een kliniek.

Bij aankomst bij Huguenot had ik een houding van “ik weet het allemaal wel” en daagde het team uit om mij te overtuigen van datgene dat ik dacht al te weten.
Ik weet nu dat mijn houding was gebaseerd op angst, omdat alles nieuw was en ik was bang was omdat ik niet meer wist wie ik was. Mijn behandelaar was uiterst geduldig met mij en nam de tijd met me.

Langzaam heb ik mijn eigen kernwaarden geleerd. Ik heb geleerd wat de dingen zijn die me hebben beïnvloed tot op de dag van vandaag.
Ik leerde mezelf kennen en begon te begrijpen waarom ik de dingen doe die ik doe. Dit programma bij Huguenot is niet zoals alle andere behandelcentra waar ik eerder geweest ben.
Ik werd behandeld met liefde en respect. Als bepaalde dingen even tegen zaten, bleef het team hoopvol en stonden ze me bij met veel moed. Moed die ik op dat moment zelf niet had.

Vandaag kijk ik terug op mijn tijd bij Huguenot en ik ben dankbaar dat ik het voorrecht had om er naartoe te kunnen gaan.
Vandaag ben ik clean, maar wat nog belangrijker is vandaag ben ik gelukkig.

Momenteel ben ik patiënt bij Huguenot in Zuid-Afrika.
Voorheen ben ik in andere klinieken geweest, maar bij Huguenot heb ik me gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat dit de plaats is waar ik mijn herstel voor het eerst in meer dan 10 jaar in orde zal krijgen.

Toen ik aankwam in de kliniek, was ik gebroken, alleen en hopeloos. Alles in mij is veranderd.
Huguenot heeft diverse behandelmethode. Waaronder 12-stappen programma, cognitieve gedragstherapie, meditatietechnieken en een gekwalificeerde 5-sterren chef-kok die mij helpt met mijn eetstoornis.
Ik vind de interactieve lezingen geweldig. We delen ervaringen en problemen en geven elkaar feedback met de hulp van een behandelaar.
Mijn programma bood me de kans om vrijwilliger bij de Wolf Sanctuary op zaterdag te zijn en we nemen deel aan Elephant Interaction Therapy.
Op zondag gaan we wandelen in Robberg, dat is de mooiste en rustigste plek. Ik hou van de dinsdag en donderdag middag, als we Bootcamp hebben met een Personal Trainer. Het heeft me geholpen aan een actieve levensstijl, in tegenstelling tot de tijd die ik voorheen geleefd heb met mijn actief gebruik, opgesloten in een donker, geïsoleerd hol.

Huguenot is een prachtige plek met grote, open tuinen, groen gras, een zwembad en een mooie kamers. We hebben zelfs een atletiekbaan die we kunnen gebruiken in onze vrije tijd.
Ik verwachtte dat een afkickkliniek zou voelen als een “gevangenis” maar het is echt alles behalve dat! Voor het eerst voel ik me vrij.  Dit voelt niet als een instelling, het voelt als een familie, ik voel me geliefd en verzorgd.

Het team van behandelaren werken goed samen, het is een goede balans en ik krijg input van diverse mensen. Huguenot heeft mijn ogen en mijn hart geopend. Ik heb de wereld om me heen zo lang afgesloten, dit is de meest geweldige ervaring voor mij. Ik voel me levend en voor het eerst verbonden in jaren. Ik heb weer sinds een lange tijdhoop voor mijn toekomst en lust om te leven. Ik heb vertrouwen en verantwoordelijkheden gekregen wat mij kracht geeft.
Ik krijg ongelooflijk goed advies, begeleiding en ondersteuning.
Ik ben zo dankbaar om bij Bekaruu te zijn – het is echt een leven veranderende ervaring!

Ik heb afgelopen 3 maanden hard gewerkt aan mijn herstel. Mentaal en Fysiek. Ik heb alle stappen gevolgd en ben naar lezingen en vergaderingen geweest. We werkten allemaal aan een gezonde leefstijl door gezonde voeding en veel beweging.
Daarna heb ik nog 4 maanden nazorg gehad met dagtherapie.

Mijn allergrootste prestatie is het bereiken van mijn gevoelens. Deze vond ik eerder moeilijk te bereiken en te uiten. Nu kan ik gemakkelijker mijn gevoelens verwoorden en uitdrukken.
Ik heb geleerd hoe ik bepaalde dingen moet accepteren. Niet alleen de goede, maar ook de slechte of moeilijkere zaken. Ik leer hoe ik moet reageren in professionele en privé omstandigheden.
Door bepaalde stressfactoren reageert je lichaam op een bepaalde manier. Nu weet ik hoe ik moet handelen nadat ik dergelijke stressfactoren herkent heb. (door de HALT-techniek)

Huguenot heeft me geholpen om na 15 jaar depressiviteit er bovenop te komen. Ik kijk nu met een positievere manier naar spiritualiteit.
Ik heb vele andere (nu ex-)verslaafden leren kennen. We spreken elkaar regelmatig telefonisch of zelfs face to face. Ik heb een nieuwe familie leren kennen in Zuid-Afrika.

In het kort: Ik heb mijn leven terug … !!