Stoppen met drugs

Er bestaan tal van drugs die u kunt gebruiken. Deze kunt u bijvoorbeeld innemen, snuiven, roken, spuiten of inhaleren. Wat alle drugs gemeenschappelijk hebben, is dat ze destructief werken op uw hersenen en lichaam. Het is daarom een belangrijk en wijs besluit om te stoppen met drugs. Heeft u eerder geprobeerd te stoppen met drugs maar is dat niet gelukt? Neem dan direct contact met ons op via 085-273 3310 of info@huguenot.nl.

Zelfstandig stoppen met drugs

Er bestaan verschillende soorten drugs die ieder hun eigen (verslavende) kenmerken hebben. Daarnaast ligt het niet alleen aan de drug zelf, maar ook aan de persoon die deze inneemt. Zo kan bepaalde drugs erg verslavend zijn, zoals heroïne of cocaïne, maar ligt het ook aan de vatbaarheid van de gebruiker. Wilt u zelfstandig stoppen met drugs? Dan is dat een erg verstandig besluit. Het ligt aan de mate waarin u verslaafd bent en aan uw doorzettingsvermogen of u hier zelf tot toe in staat bent. Zo kunt u bij een alcoholverslaving bijvoorbeeld te maken krijgen met ernstige afkickverschijnselen. Mocht u zelfstandig willen stoppen met drugs, houd dan de volgende tips in gedachten:

 • Maak het voor uzelf duidelijk waarom u wilt stoppen
  • Er zijn tal van redenen te stoppen met drugs. Het is belangrijk dat u deze op een rijtje zet. Hang uw voornemen ergens centraal in huis op. Dit geeft u altijd een duwtje in de juiste rug.
 • Vertel aan anderen dat u wilt stoppen met drugs
  • Uw omgeving kan een belangrijke rol spelen qua steun.
 • Zorg dat er geen drugs meer in huis ligt
  • Deze tip geldt eigenlijk breder; maak het uzelf zo eenvoudig mogelijk.
 • Beloon uzelf bij elke voortgang die u maakt
  • Elke euro die u bespaart en elke keer dat u geen drugs gebruikt, is een overwinning voor uzelf. Zorg dat u dit beseft en uzelf beloont!

Hulp bij afkicken – stoppen met drugs

Misschien heeft u bovenstaande tips al geprobeerd en is uw poging om te stoppen met drugs op niets uitgelopen. Wat uw beweegreden om af te kicken van drugs dan ook mag zijn, wij zijn er om u te helpen. Onze afkickkliniek Huguenot is er optimaal op ingericht om u te helpen bij uw drugsverslaving. Daarbij helpen wij u niet alleen geestelijk, maar zorgen we er ook voor dat u zich lichamelijk en spiritueel ontwikkelt. Op deze manier zorgen we er samen voor dat u niet terugvalt in eerder gedrag. Hiermee blijft u uw verslaving de baas. Bel daarom naar 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl. Als onderdeel van Vincere-GGZ, hebben wij al veel mensen mogen helpen.