Speed verslaving – verslaafd aan speed

Zoals de naam al weergeeft, kent speed een stimulerende werking. De drug zorgt voor focus en wordt door vele soorten mensen gebruikt voor tal voor redenen. Studenten, mensen in het uitgaanscircuit of mensen in het zakenleven kunnen allemaal te maken krijgen met een speed verslaving. Ondanks dat de drug u meer energie geeft, klampen er vele (gezondheids-)risico’s aan vast. Daarbij is het een drug waar u geestelijk en lichamelijk afhankelijk van kunt worden. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika kan u echter helpen. Neem daarom contact met ons op via 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Wat doet speed precies?

Speed kan op drie manieren worden gebruikt:

  • Snuiven
    • Net als bij cocaïnegebruik kan speed gesnoven worden. Nadat u het via de neus snuift, wordt het in uw bloedbaan opgenomen en verspreid naar uw hersenen.
  • Slikken
    • Slikken van speed wordt ook wel een ‘bommetje’ genoemd. Een pil, vloetje of capsule lost vervolgens samen met de drugs op in uw maag.
  • Spuiten
    • Meest gevaarlijke vorm van speed gebruik. U loopt het risico op infecties, aandoening zoals HIV of een overdosis.

Het effect van speed komt voort uit amfetamine. Dat zorgt ervoor dat chemische processen in uw hersenen beïnvloed worden. U voelt zich na het gebruik van speed alert, fel en energiek. Het effect doet zich al voort na enkele minuten. De stimulerende werking van speed zorgt voor veel nadelen. Uw lichaam krijgt namelijk een ferme klap te verwerken door het gebruik van de drug. Dit is zeker het geval bij een speed verslaving waarbij u gedurende lange tijd veel speed gebruikt.

Wanneer ben ik verslaafd aan speed?

Een verslaving aan speed kent vele nadelen. U wordt niet van de ene op de ander dag verslaafd aan speed. U heeft te maken met een speed verslaving als u niet zelf kunt stoppen met de drugs. Omdat deze designerdrugs zo’n stimulerend effect op u hebben, belonen uw hersenen u als u het gebruikt. U zult namelijk erg energiek zijn, wat meteen het grote risico is. Op tijden dat u niet gebruikt, ervaart u uitputting, oververhitting of hartproblemen. Dit vermoeide en soms depressieve gevoel zorgt voor een extra stimulans om speed te gebruiken. Voor u het weet zit u in een vicieuze cirkel waar u niet zelf kunt uitbreken. U bent namelijk te vermoeid om iets anders te doen dan speed te gebruiken. In dat geval bent u gevangen door uw verslaving en kunt u contact met ons opnemen voor hulp! Onze Zuid-Afrikaanse behandellocatie Huguenot kan de oplossing zijn voor uw probleem.

Afkicken van speed verslaving

Zelfstandig losbreken met uw speed verslaving is in onze ogen erg lastig. Door de drug bent u zowel geestelijk als lichamelijk ervan afhankelijk, wat de kans op een terugval erg groot maakt. Professionele hulp zoals wij die aanbieden, kan u echter verder helpen. Naast terugvalpreventie, bieden wij tal van mogelijkheden u te helpen met uw verslaving! Huguenot is namelijk onderdeel van Vincere dat al jarenlang specialist is in de verslavingszorg. Bel daarom snel naar 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl voor de hulp die u zo goed kunt gebruiken!