Risico’s drugsverslaving

Een drugsverslaving kan vernietigend werken in uw leven. Dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. Er zijn veel soorten drugs met ieder hun eigen nadelen. De risico’s van drugsverslaving zijn haast eindeloos. Wat ze echter gemeenschappelijk hebben is dat ze uw leven negatief beïnvloeden. Afkicken is dan ook sterk aan te raden. Daar kunnen wij u bij helpen. Neem daarom contact met ons op via het telefoonnummer 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.

Wanneer zijn drugs een verslaving?

Poppers, lachgas, ketamine, er lijkt geen einde te komen aan de drugs die u kunt gebruiken. Iedere drug kent zijn eigen verslavende werking. Het is bekend dat heroïne en cocaïne twee zeer verslavende drugs zijn. Echter kan softdrugs als cannabis net zo verslavend werken. Drugs zijn een verslaving wanneer ze uw leven negatief blijvend controleren. Hierbij bent in uw hoofd constant bezig met het:

  • Bemachtigen van drugs;
  • Gebruiken van drugs;
  • Herstellen van drugs;
  • Anticiperen op het gebruik van drugs.

Herkent u onderstaande stellingen over het gebruik van drugs? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen met uw verslaving!

Uw omgeving heeft moeite met uw drugsgebruik

Het is waarschijnlijk dat uw partner, familie of vrienden problemen hebben met uw drugsgebruik. Dit is een logische gedachte, aangezien drugs uw hersenen en lichaam de vernieling in brengen.

U bent in uw hoofd continu bezig met drugs

Bij een verslaving aan drugs bent u hier in uw hoofd vaak bezig mee. Zo kijkt u uit naar uw volgende gebruik, of u baalt juist van uw vorige gebruik. Wat de reden dan ook mag zijn; drugs houden u in hun greep.

Drugs zorgen voor veel stress

Het feit dat u op deze pagina zit, toont aan dat u iets wilt doen aan uw drugsgebruik. Misschien heeft de drugs ervoor gezorgd dat relaties zijn stukgelopen of heeft u een ander verlies geleden. Of misschien ervaart u wel schaamte van uw drugsgebruik. Het staat daarom voor zich dat drugs voor veel stress zorgen.

De mensen om u heen kennen niet de waarheid van uw drugsgebruik

Misschien verzwijgt u uw drugsgebruik volledig voor uw omgeving. Of u liegt over hoe vaak of hoeveel u gebruikt.

Verdere risico’s drugsverslaving

Er zijn ontzettend veel nadelen die klampen aan een drugsverslaving die betrekking hebben op allerlei gebieden in uw leven.

Gezondheidsrisico’s drugsverslaving

Een groot risico dat u loopt bij een drugsverslaving bevindt zich op het vlak van uw eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  • Hersenbeschadiging – middelen zoals drugs spelen direct in op uw hersenen wat hierbij een gevaar vormt;
  • Kans op overdosis – Bij lastig te doseren drugs zoals GHB loopt u de kans op een overdosis.

Financiële risico’s drugsverslaving

De kosten bij veelvuldig drugsgebruik kunnen na verloop van tijd toenemen.

  • Oplopende kosten – u raakt na verloop van tijd gewend aan drugs. Hierdoor heeft u meer drugs nodig om hetzelfde effect te bereiken;
  • Prioriteiten – misschien is een snuif cocaïne voor u wel belangrijker dan het betalen van uw vaste lasten. Dit is natuurlijk een groot probleem.

Sociale risico’s drugsverslaving

Een drugsverslaving kent zijn weerslag op zowel uzelf als uw als uw sociale leven. Drugs kan hierop verwoestend werken:

  • Partner, familie en vrienden – het contact met uw sociale kring verwatert;
  • Werkprestaties – drugsgebruik kan uw prestaties sterk verminderen.

Hulp bij drugsverslaving

Een verslaving aan drugs kan vele problemen met zich meebrengen. Zelf stoppen met drugs is echter lastig. Daarom helpen wij u af te kicken van drugs! Het Zuid-Afrikaanse Huguenot geeft hierbij u de kans om uw verslaving onder controle te houden. Wilt u ook afkicken van drugs?Wacht dan niet langer en neem contact met ons op via 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl. Samen worden wij uw verslaving de baas.