Poppers verslaving – verslaafd aan poppers

Tijdens het uitgaan of in het sekscircuit worden poppers vaak gebruikt. De drugs hebben namelijk een ontspannende werking op diverse spieren en maken u erg gevoelig voor aanrakingen. Een poppers verslaving kan vele nadelen met zich meebrengen. Een heikel punt van poppers is resistentie en het feit dat u er verslaafd aan kunt raken. U wordt hierdoor afhankelijk van poppers en loopt vele risico’s. Neem voor hulp echter contact op met 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Wat doen poppers precies?

Poppers ontlenen hun naam aan breekampullen die in de jaren ’70 werden verkocht. Deze ampullen maakt een ‘poppend’ geluid waar de naam uit is ontstaan. Tegenwoordig zitten poppers in kleine flesjes, waarvan u de geur dient op te snuiven. U merkt daarbij al snel een licht gevoel in uw hersenen. Dit gaat samen met lustopwekkende gevoelens en u wordt gevoeliger voor aanrakingen. Niet voor niets gaan een poppers verslaving en een seksverslaving dan ook vaak samen. Een ander effect van poppers is dat ze uw spieren verslappen. Dit maakt het een geliefde drug in het homoseksuele circuit.

Wanneer ben ik verslaafd aan poppers?

Een poppers verslaving ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak gaat er een reden vooraf om het te gebruiken en zult u het na verloop van tijd steeds vaker willen gebruiken. Een groot nadeel van poppers is de resistentie die u voor de drug opbouwt. U heeft na verloop van tijd steeds meer nodig om dezelfde effecten te krijgen. Dit gaat natuurlijk samen met de nodige nadelen zoals ernstige misselijkheid, bloedarmoede of bewusteloosheid. Of u verslaafd bent aan poppers, ligt eraan of u zelf in staat bent om met de drug te stoppen. Als dit niet het geval is en u heeft continue gedachten aan poppers, dan heeft verslaving u in zijn greep. In dat geval kan professionele hulp bij het afkicken van drugs u helpen. Onze behandellocatie in Zuid-Afrika (Huguenot – onderdeel van Vincere) kan hiervoor de oplossing zijn.

Afkicken van poppers verslaving

In onze ogen is het erg lastig om zelfstandig te breken met uw verslavende gedrag. Na langdurig gebruik wordt het namelijk steeds lastiger om zelf te stoppen met poppers. De geestelijke afhankelijkheid waarvoor de drug zorgt, neemt na verloop van tijd alleen maar toe. In dat geval zult u steeds hunkeren om weer poppers te gebruiken. Een terugval is in dat geval een groot risico. Gelukkig is terugvalpreventie een van de vele onderdelen waarmee wij u kunnen helpen. Wacht daarom niet langer en bel naar 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl. Onze medewerkers geven u graag meer informatie hoe wij u kunnen helpen.