Lachgas verslaving – verslaafd aan lachgas

Lachgas wordt steeds vaker gebruikt als een verdovend middel. Vooralsnog heeft lachgas een onschuldige reputatie, maar niets is minder waar. Steeds meer mensen kampen met een lachgas verslaving waar zij direct van los dienen te breken. Op termijn kan het inhaleren van het middel namelijk voor schade aan de hersens zorgen! Kunt u niet meer stoppen met lachgas en heeft u professionele hulp nodig? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op. Bel naar 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl. Wij vertellen u graag meer over hoe wij u kunnen helpen.

Wat doet lachgas precies?

In een professionele setting wordt lachgas gebruikt als verdovingsmiddel bij kleine operaties. Sinds enige tijd wordt lachgas echter recreatief misbruikt. Dit komt mede omdat het middel erg eenvoudig te verkrijgen is. De drug wordt gebruikt door het via ballon langzaam in- en uit te ademen. Als gevolg hiervan ervaart u een roeseffect dat vrijwel meteen te voelen is. De lachgas zorgt ervoor dat u uw omgeving anders waarneemt. Wat u bijvoorbeeld hoort, ziet en voelt, gaat na het inhaleren van lachgas sterk in elkaar over. Veel mensen ervaren dit effect als prettig, maar krijgen al gauw verlangens om steeds vaker en meer lachgas te gebruiken. Daarbij loopt u het risico op een lachgas verslaving. Vooral op de lange termijn kan dit voor veel problemen zorgen op het vlak van uw gezondheid.

Wanneer heb ik een lachgas verslaving?

Een lachgas verslaving is net als elke andere vorm van verslaving. U bent namelijk verslaafd als u zelf niet meer in staat bent om los te breken met het problematische gedrag. Of het gedrag een probleem is, ligt eraan of u nadelen ervaart van uw gebruik van lachgas. Misschien gebruikt u lachgas regelmatig en spendeert u grote bedragen aan het gebruik ervan. Wat bovendien centraal staat bij elke verslaving, is dat u er continu obsessieve gedachten over heeft. Als u bijvoorbeeld even geen lachgas gebruikt, bent u er toch mee bezig in uw hoofd. Op die manier zit u in de greep van uw eigen verslavende gedachten van uw drugsverslaving.

Stoppen met lachgas – afkicken lachgas verslaving

Heeft uw lachgas verslaving al genoeg kapot gemaakt en vindt u het tijd om ervan los te breken? Zoek dan niet verder. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt u de perfecte plaats voor het  afkicken van drugs. Wacht daarom niet langer en bel naar 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl. Wij geven u graag meer informatie over hoe wij u kunnen helpen.