Drugsgebruik – afkicken van drugs

Drugs bestaan er in vele vormen en mate. Zo zijn er stimulerende, verdovende en geestverruimende drugs die ieder in tal van vormen worden geslikt, gesnoven en gespoten. Nagenoeg alle drugs zorgen op lange – en zeker ook op korte – termijn tot erg veel risico’s op het vlak van financiën, gezondheid of sociaal leven. Daarnaast is het erg lastig om zelfstandig af te kicken van drugsgebruik. Neem daarom contact op via 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Hoe weet ik of ik verslaafd ben aan drugs?

Het is op het oog lastig te stellen of uw drugsgebruik een verslaving is. De hoeveelheid die u tot zich neemt is daarbij niet eens van belang, maar wel de frequentie en de mate waarin het u bezighoudt. Als u onderstaande stellingen herkent, dan kampt u mogelijk met een verslaving.

    • Het gebruik van drugs kost u veel tijd, energie en geld;
    • Uw drugsgebruik is problematisch, maar toch blijft u doorgaan te gebruiken;
    • Pogingen om te stoppen zijn tot dusverre gefaald;
    • U voelt zich ellendig als u geen drugs kunt gebruiken;
    • Uw sociale leven (privé en/of werk) heeft problemen met uw drugsgebruik.

Denkt u dat uw drugsgebruik u beperkt in het leven en heeft u het gevoel dat u niet zelf zou kunnen stoppen? Neem dan contact op met ons.

Hoe kan ik stoppen met drugsgebruik?

Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is onderdeel van Vincere GGZ dat al jarenlang specialist is op het vlak van verslavingszorg. Wij weten dus precies waar u tegenaan loopt met uw drugsgebruik. Wij helpen u met het afkicken van drugs. Hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden om u te behandelen voor uw verslaving. Als specialist geven geven wij u aandacht op het geestelijke vlak van de gezondheidszorg, maar helpen wij u ook met uw lichamelijke- en spirituele gezondheid. Op die manier ontwikkelt u een nieuwe levensstijl wat u in staat stelt om blijvend te breken met uw verslaving.

Overmatig drugsgebruik? Neem contact op

Wilt u geholpen worden met uw drugsverslaving? Neem dan contact met ons. Bel onze medewerkers op het telefoonnummer 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl voor meer informatie.