Designerdrugs verslaving – verslaafd aan designerdrugs (NPS)

Designer drugs zijn zeer populair in het feest- en uitgaanscircuit. Omdat de drugs als het ware ‘ontworpen zijn’, bevatten ze zeer gerichte effecten waar u van kunt genieten. Dit genieten is niet zonder risico en wij zien een designerdrugs verslaving geregeld voorkomen. Daarbij komt dat het zelfstandig stoppen met drugs erg lastig is. Professionele hulp in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika kan u echter helpen. Bel daarom snel met onze medewerkers op het telefoonnummer 085-273 3310 voor meer informatie. Daarnaast kunt u ons mailen op info@huguenot.nl.

Designer drugs – Wat zijn designerdrugs?

Designer drugs zijn drugs die specifiek in een laboratorium zijn ontworpen. Chemici hebben daarbij gekeken naar welke wenselijke effecten behoefte was en hebben hier vervolgens de drugs op toegespitst. Designerdrugs worden ook wel NPS genoemd dat staat voor Nieuwe psychoactieve middelen. Veel van designerdrugs vallen dankzij de chemische samenstelling niet onder de opiumwet en zijn nog niet illegaal. De drug 4FA is hier echter een uitzondering op. Vanwege de populariteit en de werking ervan ontwikkelde veel mensen een 4FA-verslaving. Het gevaarlijke van designerdrugs is dat niet bekend is wat de schadelijke effecten zijn op lange termijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de effecten van een cannabisverslaving, cocaïneverslaving of alcoholverslaving. Heeft u een drugsverslaving en wilt u hiervan losbreken? Neem dan contact met ons op voor hulp!

Soorten designer drugs

De markt voor designer drugs is nog lang niet volwassen en er zijn steeds meer drugs die worden ontwikkeling zijn. Enkele bekende designerdrugs zijn als volgt:

  • 2C-B, 2C-E, 2C-I, 2C-T-7
  • 4-Fluoramfetamine (4FA/4FMP)
  • Benzo Fury (6-APB, 5-APB)
  • BZP, benzylpiperazine
  • DOx (DOM, DOC, DOB)
  • Mefedron (4-MMC, miauw miauw)
  • Methylon (Xplosion)
  • Methoxetamine (MXE)

Wanneer heb ik een designerdrugs verslaving?

Designerdrugs veroorzaken effecten die stimulerend, verdovend of juist psychedelisch (hallucinerend) kunnen zijn. Ongeacht de bijwerkingen kunt u te maken hebben met een designerdrugs verslaving. In dat geval besteedt u een groot gedeelte van uw tijd, geld en moeite aan het verkrijgen, kopen en gebruiken van de drugs. Daarnaast bent u er niet tot toe in staat om zelf te stoppen met de drugs. U merkt daarbij dat u vaak gevoelens van spijt heeft na het gebruik, maar snel weer vervalt in uw oude gedrag. Dit zorgt voor erg veel problemen, zowel voor u als uw omgeving.

Afkicken van designerdrugs verslaving?

Wat uw probleem dan ook mag zijn, u bent bij ons aan het juiste adres voor hulp. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika heeft al vele mensen mogen helpen met hun verslaving. Naast de klinische behandeling van uw designerdrugs verslaving, hebben wij ook andere mogelijkheden. Wij zijn namelijk onderdeel van Vincere en kennen de verslavingszorg als geen ander. Niet voor niets ziet u op onze behandellocaties meerdere professionals die soms ook ervaringsexpert zijn. Dit zorgt ervoor dat wij u begrijpen. Bel voor meer informatie naar 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl. Wij helpen u namelijk graag!