Afkicken van drugs in Zuid-Afrika

Heeft uw drugsverslaving al lang genoeg geduurd? En is er al genoeg ellende uit voortgekomen? Heeft u ervaren dat zelfstandig afkicken van drugs geen optie is? Zoek dan niet verder en neem contact met ons op. Onze afkickbehandeling is Zuid-Afrika is erg effectief en helpt u grip op uw leven te krijgen. Neem daarom snel contact op via 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl

Waarom afkicken van drugs in Zuid-Afrika?

Als u het besluit heeft genomen om te stoppen met drugs, vinden wij het belangrijk dat u hier professionele hulp voor krijgt. Een afkickkliniek in Zuid-Afrika kan in uw geval dan een uitstekende optie zijn. Onze kliniek Huguenot biedt u een discrete omgeving in het prachtige Zuid-Afrikaanse landschap waar u ver weg bent van alle verleidingen van thuis. In een korte maar effectieve tijdsspanne helpen wij u met uw drugsverslaving. Verder kunt u bij ons rekenen op:

  • Mooie en inspirerende omgeving;
  • Privacy – u hoeft zich overigens voor niets of niemand te schamen;
  • Individuele behandeling en groepsbehandeling;
  • Onze kok zorgt voor gezond eten waar uw lichaam baat bij heeft;
  • Effectief maar intensief traject.

Verder komt u terecht bij een gemotiveerd team van zorgprofessionals met ieder hun eigen specialiteit. Wij richten ons op uw herstel waarbij wij de volledige aandacht geven aan u als mens. Dit heeft betrekking op geestelijk, spiritueel en lichamelijk vlak. Daarom vindt u bij ons zowel verslavingsartsen, als fysiotherapeuten als psychologen. Neem bij vragen vooral contact op met ons.

Intakegesprek – afkicken van drugs

Heeft u de keuze gemaakt om te gaan afkicken van drugs? Dan gaat u een tijd tegemoet met de nodige uitdagingen die het op lange termijn allemaal waard zijn. Als eerste stap van uw verslavingsbehandeling houden wij met u een intakegesprek. Dit doen wij om u zo goed mogelijk te helpen met uw verslaving aan drugs. U gaat hierbij het gesprek aan met een psycholoog die u vragen stelt over allerlei gebieden in uw leven. Hierna stelt de psycholoog – in samenspraak met een psychiater – een behandelplan samen.

Behandelplan – afkicken van drugs

In het behandelplan komt naar voren hoe wij denken u zo goed mogelijk te helpen met het afkicken van drugs. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden. Die mogelijkheden lopen uiteen op het vlak van intensiviteit, tijdsspanne en locatie. Naast Huguenot, beschikken wij over meerdere behandeltrajecten. Dit komt omdat wij onderdeel zijn van Vincere; jarenlange specialist op het vlak van verslavingszorg. Onze trajecten worden op maat samengesteld en kunnen ook gecombineerd worden voorgeschreven.

De duur van een klinische behandeling in het buitenland is ongeveer 90 dagen. Dit is exclusief een eventuele detoxperiode.

Terugvalpreventie – afkicken van drugs

U heeft in het verleden misschien wel ondervonden dat het lastig is om uw poot stijf te houden als u a aan het afkicken bent. Een terugval lonkt altijd weer, waardoor wij u leren om hiermee om te gaan. Hierbij besteden wij in al onze trajecten veel tijd en aandacht aan terugvalpreventie. Daarbij streven wij ernaar dat u uw verslaving onder controle kunt houden. Daarbij zijn een aantal zaken van belang:

  • Motivatie om te blijven herstellen en streven naar een goed en mooi leven;
  • Leren omgaan met emoties, vrije tijd en de drang naar drugs;
  • Herkennen van uw eigen valkuilen;
  • Leren accepteren dat de verslaving ‘bij’ u hoort.

Meer weten? Bel naar 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Soorten drugsverslaving

U kunt een verslaving hebben aan allerlei soorten drugs. Wij kunnen u onder meer helpen met de volgende verslavingen:

Wat zijn de kosten voor het afkicken van drugs?

De kosten voor de verslavingsbehandeling valt binnen de zorgverzekering van de Nederlandse zorgverzekeraar. Daarom bent u alleen uw eigen risico kwijt als u wilt afkicken van drugs. Hierbij komt de prijs van een eventueel vliegticket naar een kliniek in het buitenland. Het ligt aan het voorgestelde behandelplan of dit voor u van toepassing is. Heeft u nog vragen? Lees meer over de kosten en vergoedingen of neem contact op met ons.