Stoppen met cocaïne

Het is een wijs besluit om te stoppen met cocaïne. De harddrug brengt namelijk ontzettend veel nadelen met zich mee. Zeker op lange termijn loopt u ernstige risico’s bij een cocaïneverslaving. Zelfstandig stoppen met cocaïne is niet voor iedereen weggelegd. Heeft u hulp nodig om te stoppen met de drug? Zoek dan niet verder. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpt u uw verslaving tegen te gaan. Bel ons voor meer informatie op  085-273 3310 of stuur een email naar: info@huguenot.nl.

Zelfstandig stoppen met cocaïne

Cocaïne kent een zeer verslavende werking op uw hersenen. Uw hersenen belonen u door dopamine af te geven zodra u de harddrug gebruikt. Hierdoor wordt u extra gestimuleerd om het middel een volgende keer opnieuw te gebruiken. Ondanks deze stimulans, kunt u – of iemand anders – toch hebben besloten dat het genoeg is geweest. In dat geval wilt u zelfstandig stoppen met uw drugsgebruik. U moet er echter op rekenen dat u gaat kampen met ontwenningsverschijnselen.

Ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met cocaïne

Cocaïne heeft een stimulerende werking op uw lichaam en geest. Heeft u vaak en gedurende langere tijd cocaïne gebruikt? Dan bent u hier waarschijnlijk gewend aan geraakt. In dat geval kunt u uzelf opmaken voor ontwenningsverschijnselen. Dit geldt zeker voor de eerste vijf dagen nadat u stopt met coke. Hierbij kunt u zich moe, depressief en leeg van binnen voelen. Ook kunt u last krijgen van stemmingswisselingen of kan uw concentratievermogen u in de steek laten. De lichamelijke ontwenningsverschijnselen van cocaïne zijn dus niet mis. Ook op het geestelijk vlak dient u uw verslaving de baas te zijn. Wij kunnen u hierbij helpen!

Tips bij het zelfstandig stoppen met coke

Er zijn een aantal tips die u in het achterhoofd kunt houden zodra u besluit te stoppen met cocaïne.

  • Zoek de steun van uw omgeving
    • Stoppen met drugs zoals cocaïne is een groots besluit waar u veel doorzettingsvermogen voor nodig heeft. Iedere steun die u krijgt heeft u hard nodig.
  • Voorkom verleidingen
    • Heeft u nog cocaïne in huis liggen? Of heeft u binnenkort een feestje waarbij u zou gebruiken? Voorkom deze verleidingen!
  • Houd voor uzelf bij hoelang u al clean bent en beloon uzelf hiervoor
    • Noteer uw voortgang op uw kalender en zie in hoe goed u bezig bent. Als het goed gaat, mag u uzelf hiervoor best belonen!

Hulp bij het stoppen met cocaïne

Kampt u met een cocaïneverslaving? In dat geval raden wij een professionele verslavingsbehandeling aan. Zo biedt onze kliniek in Zuid-Afrika – Huguenot – u een optimale omgeving voor het afkicken van uw cocaïneverslaving. Wij zorgen ook voor richtlijnen en handvatten waar u in het dagelijkse leven ècht iets aan heeft. Daarmee blijft u de baas over uw verslaving. Bel snel naar 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl voor hulp. Huguenot is onderdeel Vincere dat al jarenlang specialist is in de verslavingszorg.