Risico’s cocaïneverslaving

Een verslaving aan cocaïne kan verwoestend werken in uw leven. De harddrug staat erom bekend om zowel op korte als lange termijn veel leed te veroorzaken. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpt u weer uw leven op de rit te krijgen. Bel daarom naar 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.

Wanneer ben ik verslaafd aan cocaïne?

Het gebruik van cocaïne kan gepaard gaan met hevige effecten. ‘Coke’ is dan ook een harddrug en de verslavende effecten van de drug zijn sterk voelbaar. Wanneer gaat het gebruik van cocaïne over in een verslaving? Dit heeft niet per se te maken met de hoeveelheid die u gebruikt. Wat echter van belang is of dat u zelf met cocaïne zou kunnen stoppen of dat u ervan afhankelijk bent. Hierbij beheerst cocaïne uw leven negatief en heeft u nauwelijks controle over uw gedachten en gedrag.

Herkent u onderstaande stellingen? Dan bent u misschien wel verslaafd en heeft u professionele hulp nodig. Neem in dat geval contact met ons op!

Cocaïne beheerst uw leven

U bent dag in en dag uit bezig met de onderstaande stappen. Hiermee beheerst cocaïne uw leven:

 1. Bemachtigen van cocaïne
 2. Uitkijken naar het gebruik
 3. Gebruik van coke
 4. Het herstellen van de drug

Herkent u deze cyclus? Dan heerst de cocaïneverslaving wellicht over uw leven.

U kunt niet zelf stoppen met cocaïne

Een groot nadeel van een harddrug als cocaïne is dat deze erg verslavend is. Zeker na veelvuldig gebruik, kunnen uw hersenen gewend zijn geraakt aan de rush die de drug met zich meebrengt.

U voelt zich moe en lusteloos wanneer u geen cocaïne gebruikt

Cocaïne is een stimulerende drug die werkt op zowel uw lichaam als geest. Als onderdeel van de gewenning van cocaïne heeft u soms nauwelijks nog energie als u niet gebruikt.

U heeft geldproblemen

Cocaïne kan erg duur zijn. Daarnaast heeft u na verloop van tijd steeds meer coke nodig om dezelfde effecten als eerste keer te bereiken. Zeker wanneer cocaïne een steeds belangrijkere rol gaat spelen in uw leven, loopt u het risico in geldproblemen te komen.

U heeft minder contact met uw partner, vrienden of familie

Het gebruik van cocaïne kan in uw omgeving gepaard gaan met de nodige scepticisme. Mogelijk gevolg hiervan is dat u minder contact met hen heeft.

Risico’s cocaïneverslaving – vicieuze cirkel

Een groot nadeel van een cocaïneverslaving is dat het u in een vicieuze cirkel kan brengen.

 • U gebruikt cocaïne;
 • Daardoor voelt u zich hopeloos, schaamt u zich en wilt u ermee stoppen;
 • Het stoppen lukt niet. Om deze stress te onderdrukken gaat u weer cocaïne gebruiken.

Het gevaarlijke aan deze cirkel is dat deze eindeloos kan zijn, tot het moment dat het te laat is. Dat moment is nu nog niet aangebroken! Neem daarom snel contact op voor de hulp die u zo hard nodig heeft. Bel naar 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.

Andere risico’s cocaïneverslaving

Er zijn vele risico’s die verbonden zijn met cocaïne. De drug kan hierbij zorgen voor veel ellende in het leven van uw naasten en dat van uzelf.

Fysieke gezondheidsrisico’s cocaïneverslaving

U loopt bij cocaïnegebruik een grote kans op lichamelijke gezondheidsrisico’s.

 • Kapot kraakbeen – het is bekend dat cocaïne snuiven het kraakbeen in uw neus ernstig aantast;
 • Schade aan hart- en bloedvaten – coke verricht enorme schade aan uw hart- en bloedvaten. Dit kan permanent zijn!

Geestelijke gezondheidsrisico’s cocaïneverslaving

Ook voor uw geestelijke gezondheid doet het gebruik van cocaïne u weinig goeds.

 • Hallucinaties/psychoses – Groot nadeel van coke is dat het u kan laten hallucineren en in psychose kan laten verkeren;
 • Kans op depressie – langdurig gebruik van cocaïne kan leiden tot depressies. Zelf stoppen met cocaïne is in dit geval haast onmogelijk.

Financiële risico’s cocaïneverslaving

Zeker als u langdurig cocaïne gebruikt, nemen de kosten die u maakt voor cocaïne sterk toe.

 • Gewenning – door gewenning gebruikt u steeds meer cocaïne om dezelfde effecten te bereiken;
 • Zelfoverschatting – cocaïne kan leiden tot grootheidswaan waardoor u mogelijk meer geld uitgeeft dan normaal (denk bijvoorbeeld aan gokken).

Hulp bij cocaïneverslaving

Heeft u een cocaïneverslaving? Dan is het duidelijk; u dient hulp te zoeken. Wacht daarom niet langer en neem contact met ons op via 085-273 3310 of info@huguenot.nl. Wij bieden u professionele verslavingshulp in een luxe omgeving. Naast Huguenot, beschikken wij nog over andere mogelijke behandelingen voor het afkicken van een cocaïneverslaving. Met wat voor problemen u dan ook mag kampen, u bent bij ons in deskundige handen!