Cocaïneverslaving en ouderen (50+)

Het is een misvatting dat een cocaïneverslaving alleen maar voorkomt bij mensen die jong zijn of van middelbare leeftijd. Ook 50+’ers kunnen verslaafd raken aan de drug. De combinatie van cocaïneverslaving en ouderen zien wij dan ook vaak terug in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. Dit terwijl cocaïne veel gezondheidsklachten kan opleveren bij ouderen. Wij hebben echter al veel oudere mensen succesvol mogen helpen met hun verslavingsproblemen. Dit komt mede door onze speciale ouderenprogramma’s. Bel daarom 085-273 3310 of mail naar info@huguenot.nl.

Cocaïneverslaving en ouderen – redenen voor gebruik

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u als 50+’er een cocaïneverslaving heeft. Een eerste mogelijke reden is dat het een gewoonte is geworden die na verloop van tijd flink uit de hand is gelopen. Dit is begrijpelijk, aangezien cocaïne een van de meest verslavende drugs is die bestaat. Zelf stoppen met cocaïne is dan ook haast onmogelijk. Een tweede reden kan zijn is dat uw cocaïnegebruik een manier is om stress te onderdrukken. Een slechtere gezondheid of het verlies van naasten kan daarvoor een reden zijn. Wat de oorzaak van uw cocaïneverslaving dan ook mag zijn, u kunt bij ons terecht voor uw verslaving!

Risico’s cocaïneverslaving en ouderen

Ook op minder hoge leeftijd, zijn er tal van risico’s van een cocaïneverslaving. Als u ouder bent dan 50 jaar, dan zijn deze risico’s vele malen groter. Het merendeel van de oudere cocaïnegebruikers kan last krijgen van:

  • Verminderde werking van het geheugen;
  • Verhoogde kans op hart- en vaatziektes;
  • Vatbaarder voor infecties;
  • Hersenkrimp – twee keer zo snel dan bij geheelonthouding van cocaïne!

Behandeling cocaïneverslaving bij ouderen

Cocaïneverslaving en ouderen; u ziet dat er tal van nadelen en risico’s aan verbonden zijn. Het is echter nooit te laat om hulp te zoeken. Dit blijkt zeker uit het succes van onze ouderenprogramma’s! Wij hebben al jarenlang ervaring in de verslavingszorg. Hierbij willen wij benadrukken dat u zich niet moet schamen voor uw verslaving! U bent bij ons aan het juiste adres voor hulp. Afkickkliniek Huguenot is namelijk een behandellocatie van Vincere. Wij bieden hiernaast verschillende behandeltrajecten aan die erop zijn afgestemd u zo goed mogelijk te helpen. Voor meer informatie belt u naar 085-273 3310 of stuurt u een email naar: info@huguenot.nl.