Cocaïneverslaving en gokverslaving – afkicken in Zuid-Afrika

Het komt geregeld voor dat mensen een cocaïneverslaving en gokverslaving combineren. Deze combinatie is echter buitengewoon riskant en kan rampzalige gevolgen hebben voor uw leven. De risico’s van cocaïneverslaving zijn immers op zichzelf al immens, en hetzelfde geldt voor de risico’s van gokverslaving. Bovendien kunnen deze verslavingen elkaar versterken. Wanneer u kampt met beide verslavingen zult u daarom ongetwijfeld voor grote uitdagingen staan. Zelfstandig afkicken van cocaïne en stoppen met gokken is echter mogelijk de grootst uitdaging in uw leven van dit moment. Daarom kan het wijs zijn om professionele hulp van een specialist in de verslavingszorg in te roepen. Wij kunnen u immers helpen uw leven weer op de rit te krijgen met een effectieve behandeling in Zuid-Afrika. Heeft u een cocaïneverslaving en gokverslaving en wilt u daar iets aan doen? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 3310 of info@huguenot.nl.

Negatieve vicieuze cirkel cocaïneverslaving en gokverslaving

De lichaamspromessen die cocaïnegebruik en gokken veroorzaken zijn niet alleen tegenstrijdig, ze verstoren elkaar bovendien. Want waar coke de dopaminevoorraad uitput, maakt u lichaam juist dopamine aan tijdens het gokken. Na afloop van het gokken en als de cocaïne is uitgewerkt, kan een dopaminegebrek echter enorm depressieve gevoelens teweegbrengen. Hierdoor zult u sneller geneigd zijn om weer snel te gaan spelen en snuiven. De opwekkende werking van coke kan bovendien zelfoverschatting veroorzaken. Onder invloed van cocaïne gokken kan daarom desastreuze consequenties hebben. Zo kunt u ongemerkt in een negatieve vicieuze cirkel belanden die uiterst lastig te doorbreken is. Dit heeft niet alleen zijn weerslag op uw financiële situatie, maar kan ook problemen veroorzaken op gezondheids- en sociaal-maatschappelijk gebied. Terwijl uw problemen zich opstapelen, zult u steeds meer reden hebben om de realiteit te willen ontvluchten.

Behandelen cocaïneverslaving en gokverslaving

In de praktijk blijkt dat zelfstandig stoppen met cocaïne en afkicken van gokken voor de meesten een ondoenlijke opgave is. Het is daarom raadzaam om een effectieve behandeling te ondergaan waarin u wordt bijgestaan door professionals en ervaringsdeskundigen. In onze kliniek in Zuid-Afrika kunt u namelijk op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Onze behandelingen staan daarnaast geheel in het teken van terugvalpreventie. Zo meet u zich aan de hand van een vitaliteitsprogramma een gezondere levensstijl aan. Daarbij sterkt u niet alleen op fysiek en geestelijk, maar ook op spiritueel vlak aan. Na thuiskomst kunt u bovendien indien nodig rekenen op nazorg om de kans op terugval te minimaliseren.

Neem contact op

Een cocaïneverslaving en gokverslaving kunnen in zeer korte tijd een enorme ravage aanrichten in uw leven. Hoe eerder u echter ingrijpt, hoe sneller u weer grip kunt krijgen op uw leven. Neem daarom zo spoedig mogelijk contact met ons op via 085 – 273 3310 of info@huguenot.nl. U kunt direct een afspraak maken voor een intakegesprek of een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarnaast kunt u met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers.