Cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Een cocaïneverslaving en cannabisverslaving kan voor veel ellende zorgen. Dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook uw omgeving lijdt eronder. Beide soorten drugs zijn namelijk ontzettend verslavend en zelfstandig ervan losbreken is haast onmogelijk. Gelukkig is er onze afkickkliniek Huguenot in Zuid-Afrika. Hier helpen wij u in een luxe en inspirerende omgeving weer grip te krijgen op uw leven. Bel daarom snel naar 085-273 3310 of stuur een e-mail naar info@huguenot.nl.

Hoe gaan cocaïneverslaving en cannabisverslaving samen?

Sommige mensen roken cannabis om in slaap te vallen na een avond te zijn uitgegaan op coke. De effecten van beiden drugs verschillen namelijk sterk van elkaar. Waar cocaïne als upper een stimulerend effect heeft op uw lichaam en geest, werkt de downer cannabis juist verdovend. Hiermee vormt het een erg gevaarlijke combinatie. Omdat cocaïne uw zelfbeeld en remmen wegneemt, kunt u blijven doorroken en er geen genoeg van krijgen. Toch gaat de combinatie geregeld samen. Omdat beide drugs erg verslavend zijn, lonkt een cocaïneverslaving en cannabisverslaving. Het staat voor zich dat u hier ernstige risico’s mee loopt.

Risico’s van cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Een van de nadelen die het gebruik van beide drugs samen kan veroorzaken, zijn waanbeelden en paranoia. Naast dit gezamenlijk effect, ervaart u ook de risico’s van het individuele cocaïnegebruik en cannabisgebruik. Cocaïne is een erg heftige en stimulerende drug die ontelbare bijwerkingen heeft op uw hersenen, lichaam en uw omgeving. Psychoses, kans op hartfalen en ernstige financiële problemen kunnen hierbij naar voren toe komen. Ook cannabis kent tal van (geestelijke) gezondheidsrisico’s waar u het liefst nog vandaag mee dient te breken. Maar, zoals u misschien al zelf hebt ervaren, is zelfstandig stoppen met cocaïne  en stoppen met cannabis een lastige opgave.

Afkicken cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Om zelfstandig – en blijvend – uw cocaïneverslaving en cannabisverslaving onder controle te krijgen, heeft u professionele hulp nodig. Op onze discrete locatie kunt u geholpen worden met uw verslavingen en problemen. Onze professionals streven er elke dag weer naar om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen. Hierbij is terugvalpreventie een belangrijk onderdeel binnen de kliniek. Bel daarom snel naar 085-273 3310 voor meer informatie of stuur ons een email: info@huguenot.nl.