Cocaïnegebruik – hoe wordt cocaïne gebruikt?

Cocaïne is een van de meest heftige en verslavende drugs die er is. Er bestaan hierbij verschillende manieren om de harddrug te gebruiken die ieder hun eigen bijwerkingen hebben. Hoe u cocaïne ook gebruikt, de effecten van de drug zijn vooral op geestelijk vlak erg verslavend. Ervaart u ook dat u niet zelfstandig kunt stoppen met uw cocaïnegebruik? Zit u in de greep van een verslaving? Wacht dan niet langer en neem contact op via info@huguenot.nl of bel naar 085-273 3310 voor hulp.

Cocaïnegebruik – cocaïne snuiven

Een erg populaire vorm van cocaïnegebruik is om de drug te snuiven. Het witte poeder – ‘sos’ of ‘snuifcocaïne’ – snuift u via de neus op waar het vervolgens kort daarna uw hersenen bereikt. U ervaart op dat moment een grote ‘high’ en voelt zich onoverwinnelijk voor ongeveer 15 tot 30 minuten. Daarna ebben de effecten langzamerhand weer weg. Voor sommige gebruikers duurt het effect niet lang genoeg. In dat geval zullen zij opnieuw cocaïne snuiven waardoor de cocaïne in hun lichaam zich opstapelt. Vanzelfsprekend gaat dit samen met erg veel (gezondheids-)risico’s.

Cocaïnegebruik – cocaïne roken

Een andere vorm van cocaïne is ‘crack’ of ‘basecoke’, wat verschilt van snuifcocaïne in die zin dat het niet gerookt kan worden. ‘Crack’ is een uitgekookte ‘basecoke’ en kan worden gerookt via een lepel of basepijp. Hierna komt het via de longen in uw bloedbaan terecht. De effecten zijn hiermee kortdurend maar erg heftig. Als u cocaïne snuift, dan komen de effecten van de drugs langzamer tot uiting dan bij het roken van crack. Crack vormt hiermee een grotere verslaving dan snuifcocaïne en gaat gepaard met grote gezondheidsrisico’s.

Cocaïnegebruik – cocaïne injecteren

Het spuiten van cocaïne is de meest gevaarlijke manier om cocaïne te gebruiken. Er kleven hierbij tal van nadelen aan. Zo brengen de spuitmaterialen het risico op hepatitis of HIV teweeg, of zorgen bacteriën en vuil voor abcessen. Daarnaast loopt u sterk het risico op een overdosis. Met het injecteren van cocaïne krijgt u namelijk in één keer de gehele dosis binnen. Heeft uw cocaïneverslaving voor genoeg ellende gezorgd? Neem in dit geval contact met ons op voor professionele verslavingshulp!

Stop met cocaïnegebruik – afkicken

Het is duidelijk dat een cocaïneverslaving tal van nadelen met zich meebrengt en u wilt stoppen met cocaïne. Gebruikt u cocaïne en acht u de tijd rijp om te stoppen met de harddrug? Wacht niet langer tot het te laat is en neem contact op. Bel 085-273 3310 voor hulp of stuur een mail naar: info@huguenot.nl.