Cocaïneverslaving – verslaafd aan cocaïne

Er zijn helaas veel mensen die kampen met een verslaving aan cocaïne. Dit is ernstig aangezien de harddrug uw leven flink kan verpesten. Heeft uw cocaïneverslaving controle over uw leven en bent u dit zat? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Onze behandellocatie in Zuid-Afrika helpt u verder. Neem contact op via het telefoonnummer 085-273 3310 of stuur ons een email op info@huguenot.nl

Risico’s van een cocaïneverslaving

Er zijn tal van redenen om af te kicken van een verslaving aan cocaïne. Niet alleen uzelf bent er de dupe door, maar ook uw omgeving ervaart veel hinder van uw verslaving. Een groot risico van een verslaving is dat het uw gedachten beïnvloedt. Hierdoor bent u niet in staat om uw verslaving zelf onder controle te krijgen. Uw problemen kunnen zich hierdoor al snel opstapelen:

 • Sociale problemen
  • Uw omgeving kampt met de negatieve gevolgen van uw cocaïnegebruik;
 • Financiële problemen
  • Cocaïne is duur. Daarnaast heeft u er na verloop van tijd meer nodig om hetzelfde effect te verkrijgen;
 • Geestelijke problemen
  • Uw constante hunkering naar coke zorgt voor spanningen, wanhoop en stress;
 • Emotionele problemen
  • Uw verslaving is problematisch en u schaamt zich ervoor.

Zijn bovenstaande problemen herkenbaar? Wacht niet langer tot het te laat is en neem contact op. U heeft professionele hulp hard nodig. Lees meer info: risico’s cocaïneverslaving.

Behandeling en afkicken cocaïneverslaving

Onze afkickkliniek ligt in het Zuid-Afrikaanse Plettenberg Bay. Vele mensen zoals u zijn hier al met succes geholpen bij het afkicken van cocaïne. De reden dat wij zo effectief zijn in onze aanpak is dat wij onderdeel zijn van Vincere. Jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg stelt ons in staat om een positief verschil te maken in de wereld. U zult zien dat u bij ons als mens centraal staat. U leert bij ons een nieuwe levensstijl aan waarin u vrij bent van cocaïne. Daarom geven wij u psychologische, sociale en lichamelijke zorg.

Kosten van behandeling gokverslaving

Al onze behandelingen vallen binnen de basisverzekering van de Nederlandse zorgverzekeraar. U betaalt dus alleen uw eigen risico en de eventuele tickets naar de behandellocatie. Lees meer over de kosten en vergoedingen of neem contact met ons op om meer te weten te komen.

Cocaïneverslaving en andere verslaving

Een verslaving aan cocaïne kan gepaard gaan met een andere verslaving. Daarnaast is het mogelijk dat u ook een aandoening heeft van psychische aard. Wat uw situatie dan ook is, u kunt bij ons terecht voor hulp.

Cocaïneverslaving en alcoholverslaving

Wij zien vaak dat een verslaving aan cocaïne gepaard gaat met alcoholisme. Beide middelen zijn echter erg gevaarlijk omdat ze elkaars werking afzwakken. Cocaïne werkt stimulerend waar alcohol juist verdovend werkt. U lijkt dus niet dronken omdat de cocaïne u dit doet laten geloven. Daarnaast zwakt alcohol de werking van cocaïne weer af.

Lees meer: cocaïneverslaving en alcoholverslaving

Cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Ook kan het gebruik van cocaïne samengaan met het gebruik van cannabis. Net als alcohol heeft cannabis een verdovend effect op uw hersens. Hierdoor wordt uw cocaïne-rush verzwakt en wordt de high van blowen vergroot. Een verslaving aan beide drugs brengt echter levensgevaarlijke situaties met zich mee.

Lees meer: cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Cocaïneverslaving en seksverslaving

Seksueel gedrag gaat geregeld samen met cocaïne. Dit komt omdat cocaïne uw zelfbeeld versterkt wat door veel mensen als positief wordt ervaren.

Lees meer: cocaïneverslaving en seksverslaving

Cocaïneverslaving bij kwetsbare doelgroepen

Cocaïneverslaving bij ouderen (50+’ers)

De eerste gedachte bij een verslaving aan cocaïne is dat het gebruik zich beperkt tot jongeren of mensen van middelbare leeftijd. Niets is echter minder waar. Veel 50+’ers gebruiken de drug om fit en alert te blijven. Hier komen echter veel problemen bij kijken waardoor een verslaving aan cocaïne bij ouderen geen succes is.

Lees meer: cocaïneverslaving en ouderen

Cocaïneverslaving en zwangerschap

Cocaïne wordt dus gebruikt in alle lagen van de bevolking. Helaas komt het gebruik ook voor bij zwangere vrouwen. Voor het ongeboren kindje is dit een regelrechte ramp.

Lees meer: cocaïneverslaving en zwangerschap

Cocaïneverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Naast uw verslaving kunt u te maken hebben met een aandoening van psychische aard, ook wel dubbele diagnose genoemd. Dit komt vaak voor, terwijl er tal van problemen bij komen kijken. Hier kunnen wij u bij helpen, omdat wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van een dubbele diagnose.

Lees meer: cocaïneverslaving en psychische aandoening

Hulp bij een cocaïneverslaving

Wacht niet langer tot uw verslaving u fataal wordt. Krijg grip op uw leven door contact met ons op te nemen. Onze behandelaars hebben al vele mensen voor u mogen helpen. Wij weten waar u tegenaan loopt en helpen u dus graag! Bel daarom direct naar 085-273 3310 of mail: info@huguenot.nl. Daarnaast kunt u meer informatie lezen op de pagina veelgestelde vragen cocaïneverslaving.

Behandelingen