Stoppen met cannabis – stoppen met blowen

Er zijn tal van reden om te stoppen met cannabis. Wilt u stoppen met het roken van wiet of hasj? Bent u klaar om de drugs vaarwel te zeggen en eindelijk nuchter door het leven te gaan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u professionele hulp bij een cannabisverslaving heeft. Wilt ook u breken met uw verslaving? Neem dan contact met ons op via 085-273 3310 of per mail: info@huguenot.nl.

Zelf stoppen met cannabis

Er bestaat een groot verschil tussen de mate waarin u verslaafd kunt zijn aan cannabis. Wiet en hasj zijn in principe softdrugs, maar de verslavende werking is er niet minder om. Ook andere nadelen van cannabis kunnen een aanleiding zijn om te stoppen. Denk daarbij aan lusteloosheid, angstige of hallucinerende gedachten. Houd de volgende volgende tips aan als u wilt stoppen met blowen.

 • Zorg dat u geen wit of hasj meer in huis heeft
  • Een logische tip, maar velen vervallen in hun oud gedag doordat ze ‘toch nog even’ een jointje willen roken.
 • Maak voor uzelf duidelijk wat u wilt bereiken
  • Schrijf op een papier wat uw doel is en waarom u wilt stoppen met blowen. U heeft hiermee altijd een herinnering waarom u wilde stoppen.
 • Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen met blowen
  • Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen met blowen. Zij kunnen u steunen uw doel te bereiken.
 • Noteer uw voortgang
  • Noteer in uw agenda: ‘1 week niet geblowd’, ‘2 weken niet geblowd’, enzovoort.
 • Beloon uzelf bij bepaalde mijlpalen
  • Cannabis is duur. Met het geld dat u bespaart, mag u uw nieuwe levensstijl best wat verrijken met iets leuks!

Stoppen met cannabis als u verslaafd bent

Mogelijk heeft u bovenstaande tips allang geprobeerd en is het stoppen met cannabis op niets uitgelopen. Blijft u nog steeds blowen, ondanks de moeite die u doet om te stoppen? Wees dan niet getreurd, u bent niet de enige die niet in staat is om zelf te stoppen. Daarom bieden wij van Huguenot professionele verslavingshulp aan. In onze kliniek in Zuid-Afrika helpt ons team van medewerkers u weer op het rechte pad te krijgen. Hierbij besteden wij aandacht aan uw geestelijke, maar ook spirituele en lichamelijke gezondheid. U kunt er bij ons van op aan dat wij de best mogelijke zorg voor u voorhanden hebben.

Afkicken – stoppen met cannabis

Voor een goede hulp op het vlak van verslavingszorg bent u bij ons aan het juiste adres. Neem daarom contact met ons op. Mail naar info@huguenot.nl of bel ons op het telefoonnummer 085-273 3310.