Cannabisverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Het kan soms lastig zijn te leven met een cannabisverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose). Deze vorm van dubbele diagnose brengt namelijk veel uitdagingen met zich mee. Herkent u dit en zoekt u hulp voor uw probleem? Krijg professionele hulp in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika! Wij zijn namelijk specialist in het behandelen van een dubbele diagnose. Neem direct contact op door ons te bellen op 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl

De nadelen van een verslaving aan wiet/hasj (cannabisverslaving)

Bent u een groot gedeelte van uw tijd en leven kwijt aan het verkrijgen en gebruiken van cannabis? Heeft u het idee dat het uw gedachten en dus uw leven beheerst? En bent u hiernaast er niet tot toe in staat om zelfstandig te stoppen met de drugs? Dan heeft u misschien wel een cannabisverslaving. Dit gaat natuurlijk samen met erg veel problemen waarbij u de nodige risico’s loopt. Misschien geeft u wel erg veel geld uit aan de drugs of baalt u er ontzettend van wat voor veel stress zorgt. Zelfstandig stoppen met cannabis is erg lastig en daarom raden wij professionele hulp aan. Dit geldt zeker als u hiernaast last heeft van een aandoening van psychische aard!

Cannabisverslaving en psychische aandoening – variaties

Niemand is hetzelfde en iedereen heeft zijn of haar eigen bagage. Dit geldt ook voor een psychische aandoening, waarbij u last kunt hebben van tal van klachten, zoals angst, dwangmatige of obsessieve gevoelens. Bij een dubbele diagnose zien wij onder andere de volgende psychische aandoeningen terugkomen:

  • Angstklachten;
  • Angststoornis;
  • ADD;
  • ADHD;
  • Autisme;
  • Borderline;
  • Depressie;
  • Dwangmatige stoornis;
  • Eetstoornis;
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).

Op tijden dat u mentaal wat minder sterk bent, is het eenvoudig om te vluchten naar een verdovend middel zoals cannabis. Omdat cannabis zo verslavend is, is dit nooit een goed idee! Wij vinden het van belang om u zowel te helpen met uw verslavingsproblematiek als met uw aandoening. Op die manier kunnen wij u helpen om weer controle te krijgen over uw leven. Wij zijn specialist in het behandelen van mensen met een dubbele diagnose. Daarom zijn al onze behandelingen erop ingericht om u zo volledig mogelijk te helpen. Als onderdeel van Vincere, heeft de behandellocatie Huguenot al vele mensen mogen helpen met hun cannabisverslaving.

Hulp bij dubbele diagnose in Zuid-Afrika

Uw cannabisverslaving en psychische aandoening dient te worden behandeld door professionele medewerkers in de zorg. Door medewerkers die begrijpen waar u tegenaan loopt en waar u door geholpen kunt worden. U bent daarbij ons voor aan het juiste adres. Wacht niet langer en neem contact met ons op. Onze medewerkers vertellen u graag meer op 085-273 3310 of via email: info@huguenot.nl.