Cannabisverslaving en ouderen – afkicken Zuid-Afrika

Ouderen boven de leeftijd van 50 zijn een erg kwetsbare doelgroep wanneer het aankomt op het gebruik van alcohol en drugs. Cannabisverslaving en ouderen is een combinatie die daarin niet anders is. Onze behandelaars weten dat uw situatie anders is dan bijvoorbeeld een twintiger die verslaafd is. Daarom hebben wij behandelgroepen in Zuid-Afrika die speciaal zijn afgestemd op het behandelen van verslaving bij ouderen. Wilt u ook geholpen worden? Neem dan contact met ons op via 085-273 3310 of info@huguenot.nl. Wij vertellen u graag meer over hoe wij u kunnen helpen.

Cannabisverslaving en ouderen – wat zijn de risico’s?

Wanneer u een hogere leeftijd bereikt, neemt de kans op gezondheidsklachten sterk toe. Daarnaast heeft u misschien wel het nodige meegemaakt in uw privéleven. Het is logisch dat dit zorgt voor de nodige stress. Voor veel mensen is cannabisgebruik een manier om met deze stress om te gaan. Het roken van wiet of hasj gaat niet gepaard zonder risico’s en helaas geldt dit zeker wanneer u een wat hogere leeftijd heeft bereikt. Waar de cannabis u op korte termijn helpt met in slaap vallen of om uw problemen even te vergeten, werkt het op de lange termijn averechts. Het is hierbij een kwestie van tijd tot wanneer u opnieuw in de problemen belandt en dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Cannabisverslaving en ouderen – afkicken

Een cannabisverslaving kan veel problemen opleveren. U heeft misschien zelf al wel ervaren dat het zelfstandig stoppen met cannabis een haast onmogelijke opgave is. U zult hierbij vaak vervallen in uw oude gedrag en gewoonten. Of misschien grijpt u wel naar de alcohol om uw pijn te verzachten. Wij raden het daarom sterk aan om contact met ons op te nemen. Onze speciale ouderengroepen in Zuid-Afrika houden extra rekening met u als 50+’er. U zit hierbij met gelijkgestemden die in grote lijnen hetzelfde meemaken als dat u dat doet. Dit schept een band die ervoor zorgt dat u nog meer gemotiveerd bent om te breken met uw verslaving.

Hulp cannabisverslaving en ouderen

Wacht niet langer en neem direct contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord via 085-273 3310. Daarnaast kunt u ons mailen op het emailadres info@huguenot.nl. Lees meer over het afkicken van cannabis.