Cannabisgebruik – afkicken van cannabis

Hasj en wiet belandt bij het roken van cannabis bij uw hersenen. Zodra dit is gebeurt ervaart u een licht en duizelig gevoel in uw hoofd. Overmatig cannabisgebruik kent veel nadelen en problemen op het vlak van uw gezondheid, sociaal leven en financiën. Daarnaast is zelf stoppen met cannabis ontzettend lastig omdat een terugval altijd weer lonkt. Neem in het geval van een cannabisverslaving contact met ons op via 085-273 3310 of info@huguenot.nl. Huguenot – afkickkliniek in Zuid-Afrika – helpt u weer om grip te krijgen op uw leven.

Wanneer ben ik verslaafd aan cannabis?

Op het eerste zicht is niet eenvoudig te bepalen of u al dan niet verslaafd bent. Het maakt bijvoorbeeld niet uit hoeveel cannabis u gebruikt. Iemand die nog prima in staat is te functioneren in het leven, kan incidenteel meer wiet of hasj gebruiken dan iemand met een verslaving. Waar het echter om draait is de frequentie van cannabisgebruik. Daarnaast speelt het mee in welke mate u zich bezighoudt met het verslavende gedrag. Lees ook onderstaande stellingen om een beeld te vormen over uw eventuele verslaving:

  • Uw omgeving stoort zich aan uw cannabisgebruik;
  • U heeft pogingen gedaan om te stoppen met cannabis die op niets zijn uitgelopen;
  • Het gebruik van cannabis heeft al meerdere keren voor problemen gezorgd;
  • Uw sociale omgeving (privé en/of werk) uit hun zorgen over uw gebruik van cannabis;
  • U bent van mening dat cannabis u beperkt in het leven;
  • Wanneer u geen cannabis kunt roken, voelt u zich ellendig.

Zijn bovenstaande stellingen herkenbaar voor u? Ziet u in dat u professionele hulp nodig heeft? Neem dan direct contact op met ons.

Hoe stop ik met cannabisgebruik?

Wij hebben al heel wat jaren ervaring in de verslavingszorg. Zo maakt onze afkickkliniek Huguenot onderdeel uit van Vincere. Dag in dag uit helpen wij mensen om hun verslaving onder controle te houden. Zo helpen wij ze met het afkicken van cannabis waar wij tal van mogelijkheden voor hebben. Om u te helpen, bieden wij u hulp op zowel het geestelijke, lichamelijk en spirituele vlak. U ontwikkelt hierdoor een nieuwe en gezonde levensstijl waarin u blijvend kunt breken met uw cannabisgebruik!

Overmatig cannabisgebruik? Neem contact op

Word uw cannabisverslaving de baas en neem direct contact op met ons. Onze medewerkers staan u telefonisch graag te woord via 085-273 3310 of helpen u via mail: info@huguenot.nl.