Afkicken van cannabis in Zuid-Afrika

Heeft uw cannabisverslaving voor genoeg problemen gezorgd? Acht u de tijd rijp voor het afkicken van cannabis? Dat is een goede zet waar wij u onze hulp bij kunt gebruiken. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is er volledig op ingericht u te helpen met uw verslaving. U bent er bij ons zeker van dat u de beste mogelijke zorg krijgt. Grijp weer controle over uw leven! Neem dan direct contact met ons op via 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl

Over de Zuid-Afrikaanse afkickkliniek Huguenot

Huguenot kan de ideale plek zijn voor het afkicken van cannabis. Het is in onze ervaring namelijk erg lastig om zelfstandig te stoppen met cannabis. Echter bent u bij ons verzekerd van de best mogelijk zorg voor uw verslaving aan cannabis. Onze medewerkers weten namelijk wat u doormaakt. Niet voor niets hebben wij namelijk meerdere ervaringsdeskundigen waarop wij een beroep doen. Mede hierom biedt onze afkickkliniek u de ideale plek om af te kicken van cannabis. In het kort kunt bij ons rekenen op het volgende:

 • Individuele therapie;
 • Groepstherapie;
 • Privacy;
 • Prachtige omgeving
 • Gezonde voeding;
 • Intensief maar effectief traject;
 • Verslavingsbehandeling wordt vergoed.

De volgende specialisten helpen u met uw cannabisverslaving:

 • Verslavingsartsen;
 • (Klinisch-) psychologen;
 • Psychiaters;
 • Verpleegkundigen;
 • Fysiotherapeuten;
 • Counselors;
 • Woonbegeleiders.

U ziet dat er verschillende zorgdisciplines samenkomen in Huguenot. Wij proberen u namelijk als mens zo compleet mogelijk te helpen. Niet alleen helpen wij u met uw verslaving aan cannabis. We helpen u hiernaast ook op lichamelijk en spiritueel vlak zodat u een beter leven kunt leiden. Hierdoor is de kans groter dat u de verslaving blijvend kunt controleren. Neem contact op voor hulp of als u (praktische) vragen heeft.

Intakegesprek – afkicken van cannabis

Naast de klinische behandeling van Huguenot, heeft Vincere-GGZ meerdere behandelingen en locaties. Niet iedereen komt hierdoor in aanmerking voor een traject in Zuid-Afrika. Om dit te bepalen, speelt het intakegesprek een grote rol. Op een van onze Nederlandse locaties gaat u in gesprek met een psycholoog. Er wordt hier gesproken over uw verslaving, leefsituatie en eventuele (vroegere) problemen. Mogelijk komt in het gesprek naar voren dat u een dubbele diagnose heeft; een cannabisverslaving en psychische aandoening. Nadat het intakegesprek plaatsvindt, vormt een psychiater een second opinion. Samen stellen zij een behandelplan samen.

Behandelplan – afkicken van cannabis

In het behandelplan komt naar voren hoe wij u zo effectief mogelijk kunnen helpen. In een volgende gesprek wordt dit met u besproken, waarbij u natuurlijk zelf bepaalt of u ermee instemt of niet. Naast onze afkickkliniek in Zuid-Afrika, beschikken wij over meerdere behandelingen die zowel klinisch als ambulant zijn. Een combinatie is hierbij ook mogelijk. Wij beschikken over de volgende behandelingen:

1. Poliklinische behandeling

Bij een poliklinische behandeling spreekt u wekelijks met een psycholoog in gesprek. U gaat met hem of haar in gesprek over uw problemen en verslaving aan cannabis. Dat gebeurt in in Amsterdam, Sittard of Venlo. In totaal neemt dit 8 tot 24 sessies in beslag.

2. Avondbehandeling

Tweemaal per week vindt er in Sittard de avondbehandeling plaats. Hierbij bent u op dinsdag en donderdag tussen 19:00 en 22:00 welkom om te breken met uw verslaving. Dit neemt 12 tot 13 weken in beslag.

3. Tweedaagse behandeling

U bent bij de tweedaagse behandeling van 09:00 tot 17:00 bezig te breken met uw verslaving. U kunt de overige dagen parttime blijven voldoen aan uw verplichtingen. Daarbij duurt dit traject ongeveer 9 weken.

4. Vijfdaagse behandeling

Bij de vijfdaagse behandeling bent u  in vergelijking met de tweedaagse behandeling intensiever bezig uw verslaving. In 12 tot 13 weken bent u tussen 09:00 en 17:00 uur welkom op onze locatie. Om niet te hoeven terugreizen naar huis, kunt u hier eventueel verblijven op onze locatie.

5. Klinische behandeling

Niet alleen Huguenot biedt plaats aan een klinische verslavingsbehandeling. Ook een andere afkickkliniek in Zuid-Afrika, twee in Portugal en een in Nederland behoren tot ons aanbod. De duur van een klinische behandeling is in het buitenland 90 dagen, in Nederland ongeveer 64 dagen. Het verschilt per persoon of hier ook een detoxperiode bijkomt. De klinieken die wij hebben zijn als volgt:

Terugvalpreventie – Afkicken van cannabis

Het is voor veel mensen met een cannabisverslaving erg verleidelijk om weer te vervallen in het oude gedrag. Wat begint als weer een ‘jointje om het af te leren’, kan u weer snel laten vervallen in uw oude verslavingsgedrag. Het is daarom belangrijk om een terugval te voorkomen. Daarom besteden wij hier veel aandacht aan tijdens de behandelingen. U leert situaties te herkennen en maakt kennis met uw eigen impulsen. U wordt zich zodoende bewust van hoe uw verslavingsdrang in elkaar zit en wat u ertegen kunt doen. Verdere onderdelen die wij behandelen binnen het terugval terugvalpreventieplan zijn als volgt:

 • Herstelmotivatie;
 • Situaties en valkuilen erkennen en herkennen;
 • Leren omgaan met emoties en vrije tijd;
 • Acceptatie van uw verslavingsdrang.

Uw verslaving heeft u al lang genoeg in uw greep gehad. Laat ons u helpen de situatie om te keren! Bel naar 085-273 3310 of mail ons op info@huguenot.nl. Wij zorgen dat u weer kunt genieten van het leven.

Afkicken van cannabis – Wat zijn de kosten van een behandeling?

De verslavingsbehandelingen die wij aanbieden, worden vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar. U bent hierdoor alleen de kosten kwijt voor het wettelijke verplichte eigen risico. Als u in aanmerking komt voor een behandeling in Portugal of Zuid-Afrika, betaalt u zelf wel de vervoerskosten (tickets). Lees meer informatie over de kosten en vergoedingen.