Cannabisverslaving – verslaafd aan cannabis

Cannabis (wiet of hasj) is dan wel een softdrug, maar een verslaving eraan kan ernstige problemen in uw leven veroorzaken. U bent hiervan niet alleen de dupe, ook uw omgeving heeft hieronder te lijden. Daarnaast is het erg lastig om zelf te breken met uw cannabisverslaving. Professionele hulp in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika kan u echter helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op via 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Risico’s cannabisverslaving

Er zijn talloze risico’s van cannabis die door veel gebruikers worden onderschat. Waar de softdrug eerst zelf voor problemen zorgt, zorgt de verslaving ervoor dat deze problemen zich opstapelen. Een verslaving is hierin nooit alleen; het verwoest ook het leven van de naasten om u heen. Bij een verslaving aan cannabis kunt u kampen met de volgende problemen.

  • Emotionele problemen
  • Gezondheidsproblemen
    • Cannabis heeft een negatieve invloed op uw persoonlijke ontwikkeling.
  • Geestelijke problemen
    • Langdurig gebruik kan leiden tot depressies.
  • Financiële problemen
    • Cannabis is simpelweg duur, zeker bij overmatig gebruik kunt u er veel geld aan kwijt zijn.

Herkent u bovenstaande problemen en risico’s? Ziet u in dat uw overmatige cannabismisbruik voor problemen zorgt en heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op of lees meer: risico’s cannabisverslaving.

Behandeling – afkicken cannabisverslaving

Het is een verstandig besluit om hulp te zoeken bij het afkicken van cannabisverslaving. Zoek daarvoor niet verder dan waar u al bent. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is namelijk onderdeel van Vincere dat al jarenlang succesvol specialist is in de zorg voor verslaafden. Wij hebben in de loop der jaren bewezen methodieken eigen gemaakt en onze medewerkers streven er iedere dag weer naar om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen. Wij helpen u hierbij op geestelijk, maar ook op fysiek en spiritueel vlak. Het kan namelijk zijn dat u al in geen tijden meer gezond heeft geleefd. Een terugval zit dan in een klein hoekje. Daar spelen wij op in door u zo goed en breed mogelijk te helpen. Op die manier bent u blijvend uw verslaving de baas waardoor u kunt breken met uw cannabisgebruik.

Kosten voor behandeling

De behandeling voor uw verslaving valt onder de basisverzekering van de Nederlandse zorgverzekeraar. U bent hierdoor alleen uw eigen risico kwijt als u besluit om af te kicken. Als u in aanmerking komt voor een behandeling in het buitenland, betaalt u wel uw eigen vervoerskosten (vliegtickets). Bekijk voor meer info de pagina kosten en vergoeding of neem contact op.

Verslaafd aan cannabis – kwetsbare doelgroepen

Een verslaving aan cannabis kan voorkomen bij bepaalde kwetsbare doelgroepen. Zij zijn extra vatbaar voor de problemen en de risico’s die erbij komen kijken.

Cannabisverslaving bij ouderen

Een onderschatte groep cannabisverslaafden zijn mensen in de leeftijdscategorie boven de vijftig. Een verslaving aan cannabis bij ouderen komt geregeld voor, dit ondanks de vele nadelen die hierbij komen kijken! Ditzelfde geldt overigens bij een alcoholverslaving bij ouderen.

Lees meer: cannabisverslaving en ouderen

Cannabisverslaving en zwangerschap

Zwangere vrouwen zijn een andere doelgroep waar een verslaving aan cannabis desastreuze gevolgen voor kan hebben. Cannabis en zwangerschap dienen namelijk absoluut niet samen te gaan om problemen met de ongeboren baby te voorkomen.

Lees meer: cannabisverslaving en zwangerschap

Cannabisverslaving en andere verslavingen of aandoeningen

Als u verslaafd bent aan cannabis, dan bent u ook vatbaarder voor andere vormen van verslavingen of aandoeningen. Er zijn daarbij een aantal mogelijkheden.

Cannabisverslaving en psychische aandoening (dubbele diganose)

Het kan zijn dat u lijdt onder een dubbele diagnose. In dat gevalt kampt u met een verslaving en psychische aandoening. De verdovende effecten van cannabis kunnen hierbij dienen als een manier om uw gevoelens weg te stoppen en te onderdrukken.

Lees meer: cannabisverslaving en psychische aandoening

Cannabisverslaving en alcoholverslaving

Een andere combinatieverslaving die geregeld voorkomt is die van cannabis en alcohol. Beide middelen zijn zeer verslavend. De risico’s die de verdovende middelen op u hebben zijn echter niet mis en zijn altijd een reden om contact op te nemen voor hulp!

Lees meer: cannabisverslaving en alcoholverslaving

Cannabisverslaving en gameverslaving

Cannabis zorgt ervoor dat u zich loom gaat voelen. Een activiteit die u kunt ondernemen waar u niet veel fysieke inspanning moet leveren, is bijvoorbeeld gamen. In de praktijk zien wij overmatig cannabisgebruik en gamen dan ook vaak samen.

Lees meer: cannabisverslaving en gameverslaving

Cannabisverslaving en cocaïneverslaving

Een andere mogelijke combinatieverslaving is die van cannabis en cocaïne. Waar cannabis uw hersenen verdooft, zorgt cocaïne juist voor een stimulerend effect op uw hersenen. Een verslaving aan zowel cannabis als cocaïne is hierdoor een gevaarlijke combinatie!

Lees meer: cannabisverslaving en cocaïneverslaving

Hulp nodig? Wacht niet langer!

Wilt u eindelijk kunnen breken van uw verslaving aan cannabis? Heeft u bij deze besloten dat het genoeg is en dat u hulp nodig heeft? Neem dan direct contact op met onze medewerkers. Wij staan u graag te woord op 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl. Meer informatie lezen op veelgestelde vragen cannabisverslaving.

Behandelingen