Stoppen met alcohol – afkicken van alcohol in Zuid-Afrika

Wilt u stoppen met alcohol? Heeft uw alcoholprobleem al voor genoeg ellende gezorgd in het leven van u en dat van uw naasten? Bent u klaar om de stap te zetten naar een alcoholvrij leven? Dat is een verstandig besluit. Niet iedereen kan echter makkelijk stoppen met alcohol. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt u de hulp die u nodig heeft. Onze professionele medewerkers zorgen dat u in een discrete omgeving kunt breken met uw verslaving. Neem hiervoor contact op via 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl

Zelf stoppen met alcohol

Er zijn veel mensen die proberen te stoppen met alcohol. Dit is logisch, want er zijn namelijk meerdere nadelen aan alcohol  gebonden. Dit geldt zeker wanneer we kijken naar de risico’s van alcoholverslaving. Zelfs voor mensen die gematigd alcohol drinken, is geen alcohol meer drinken al een grote uitdaging. Verleiding ligt namelijk overal op de loer. Terrasjes, café’s, druk van uw sociale omgeving; voor u het weet vervalt u weer in het oude gedrag. Wilt u toch zelfstandig stoppen met alcohol? Houd de volgende tips dan in gedachten:

 • Vertel uw intentie om te stoppen met alcohol aan uw omgeving
   • Uw omgeving geeft u de steun die u nodig heeft.
 • Maak duidelijk wat uw reden is om te stoppen en wat u voor doel heeft
  • Maak een kalender waarop staat hoeveel dagen u al geen alcohol meer heeft gedronken.
 • Voorkom verleidingen
  • Vermijd plekken waar u vaak drinkt.
 • Zorg dat u uzelf beloont
  • Stoppen met alcohol is een grote stap. Zorg dat u uzelf in de juiste richting duwt.
 • Zorg dat u geniet van de vele – alcoholvrije – voordelen
  • U bent minder geld kwijt, u bent gezonder, u verliest een paar kilo. Geniet ervan!

Hulp bij het stoppen met alcohol

Voor erg veel mensen zijn bovenstaande tips geen optie meer. Heeft u ook in het verleden geprobeerd te stoppen met alcohol maar is dat op niets uitgelopen? Dan behoort u tot een grote groep mensen. In Nederland heeft namelijk bijna een half miljoen Nederlanders een alcoholverslaving. Kunt u niet zelfstandig breken met uw verslaving? Dan is professionele hulp bij het afkicken van groot belang. Onze behandelingen zijn erop gericht u zo goed mogelijk te helpen met uw probleem. Naast de afkickkliniek Huguenot in Zuid-Afrika, heeft Vincere verschillende doelgerichte mogelijkheden bij uw alcoholprobleem.

Neem contact op

Heeft alcohol voor genoeg ellende gezorgd in uw leven? Aarzel dan niet langer en pleeg het telefoontje dat uw leven kan veranderen. Bel naar 085-273 3310 om een van onze medewerkers aan de lijn te krijgen. Zij vertellen u graag meer hoe wij u kunnen helpen. Bovendien kunt u ons een mail sturen op info@huguenot.nl.