Alcoholverslaving en zwangerschap – Afkicken van alcohol

Een alcoholverslaving en zwangerschap gaan niet samen. Alcohol kan namelijk funest zijn voor uw ongeboren kindje. Het is daarom belangrijk om helemaal geen alcohol te drinken wanneer u zwanger bent. Bent u een zwanger en niet in staat om te breken met uw verslaving aan alcohol? Neem dan direct contact met ons op. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpt u met uw alcoholverslaving. Bel ons op 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl.

Waarom u geen alcohol moet drinken tijdens de zwangerschap

Als u alcohol drinkt, komt dit via uw maag in uw bloedbaan terecht. De alcohol bereikt via uw bloedbaan ook uw ongeboren kindje. Het is voor een zwangere vrouw ontzettend belangrijk geen schadelijke stoffen te gebruiken die het ongeboren kind bereiken. Dit is dan ook de reden dat bijvoorbeeld rauw vlees eten tijdens de zwangerschap uit den boze is. Hetzelfde geldt dus voor alcohol. Alcohol drinken kan ervoor zorgen dat de voedseltoevoer aan het kindje tijdelijk wordt stopgezet.

Gevolgen alcoholverslaving en zwangerschap

Wanneer u gedurende lange tijd teveel alcohol drinkt tijdens uw zwangerschap, loopt uw ongeboren baby het risico op hersenbeschadiging. Ook kan uw baby  FAS ontwikkelen wat staat voor Foetaal Alcohol Syndroom. FAS kan ertoe leiden dat uw kindje ernstig gehandicapt wordt geboren. Een andere mogelijkheid is dat u een miskraam krijgt. Het is duidelijk dat u deze risico’s niet wilt lopen. Wij raden u daarom sterk aan om direct contact met ons op te nemen bij een alcoholverslaving!

Hulp bij het stoppen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap

Bent u zwanger maar kunt u niet stoppen met alcohol? Wij kunnen u helpen! U hoeft zich niet te schamen, wel raden wij u aan om direct contact te leggen met ons. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika heeft al vele mensen geholpen met hun (alcohol)verslaving. Lees ook hun ervaringen. U bent bij ons aan het juiste adres om te herstellen van uw verslaving. Verklein daarom direct de kans dat uw kindje met een beperking of helemaal niet wordt geboren. Bel naar 085-273 3310 of stuur een e-mail naar info@huguenot.nl.