Alcoholverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Heeft u een dubbele diagnose? Heeft u zowel een verslaving als psychische aandoening? In de praktijk zien wij de combinatie van een alcoholverslaving en psychische aandoening vaak terugkomen. Bij een psychische aandoening is de verleiding groot om de toevlucht te nemen in bijvoorbeeld alcohol. Alcohol is echter zeer verslavend! Neem daarom contact op via info@huguenot.nl of bel onze medewerkers op 085-273 3310 voor hulp die u zo hard kunt gebruiken.

Soorten psychische aandoeningen en alcoholverslaving

Alcoholverslaving en een psychische aandoening is een combinatie die u liever niet heeft. Er zijn een aantal aandoeningen die wij vaak terugzien bij een verslaving aan alcohol. Deze zijn als volgt:

  • Angstklachten of – stoornis;
  • ADD;
  • ADHD;
  • Autisme;
  • Borderline;
  • Depressie;
  • Dwangmatige stoornis;
  • Eetstoornis;
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).

Het staat voor zich dat het leven met een – of meerdere – van deze aandoeningen uw leven erg lastig maakt. Niemand is hetzelfde en iedereen kampt met zijn of haar eigen problematiek. Ook de rol die alcohol in uw leven inneemt, kan sterk verschillen. Misschien drinkt u wel uit gewoonte, of is het een manier om de mentale pijn te verzachten. Hoe erg ook uw aandoening is en hoe erg uw verslaving dan ook mag zijn, u kunt er bij ons van op aan dat u de allerbeste zorg krijgt die u nodig heeft!

Behandeling dubbele diagnose in Zuid-Afrika

Huguenot is een van de behandellocaties van Vincere. Wij zijn specialist in de behandeling van zowel een verslaving als een psychische aandoening. Ons team van medewerkers komt uit verschillende takken van de gezondheidszorg. De mensen op onze locatie bestaan uit verslavingsartsen, (klinisch) psychologen, psychiaters, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen. Hiermee pakken wij niet alleen uw geestelijke problemen aan, maar helpen wij u ook op lichamelijk en spiritueel vlak. Wij helpen u daarom graag met uw alcoholverslaving en psychische aandoening. Bij een dubbele diagnose kunt u namelijk veel baat bij hebben bij een van onze behandelingen.

Neem contact op

U bent bij ons aan het juiste adres voor professionele hulp voor uw dubbele diagnose. Wacht daarom niet langer en neem direct contact met ons op. Onze deskundige collega’s staan u graag te woord op het telefoonnummer 085-273 3310. Daarnaast kunt u ons mailen op info@huguenot.nl.