Alcoholverslaving en medicijnverslaving

Het samengaan van een alcoholverslaving en medicijnverslaving kan leiden tot veel problemen. Medicatie gaat namelijk erg slecht samen met alcohol. De werking van het medicijn kan afnemen, versterken of het medicijn werkt helemaal niet meer. Als we de gevolgen van alcohol hierbij combineren leidt dit tot vele risico’s die u liever kwijt dan rijk bent. Neem daarom contact met ons via het telefoonnummer 085-273 3310 of stuur een mail naar info@huguenot.nl. Onze behandellocatie in Zuid-Afrika biedt u de plek om weer grip te krijgen op uw leven!

Risico’s alcoholverslaving en medicijnverslaving

Op zichzelf kent een alcoholverslaving al vele nadelen. Dit heeft betrekking op financieel vlak (alcohol is duur), sociaal vlak (alcoholisme is een last voor uw omgeving) maar vooral op het vlak van uw gezondheid. Veel langdurige alcoholisten lopen namelijk een verhoogd risico op kanker, schade aan de hersenen, darmen of andere organen. De nadelen van medicijnen dient u zeker niet te onderschatten. Zelfs een kort tijdsbestek zorgt al voor een bepaalde afhankelijkheid van een medicijn. Daarnaast kan dit op de lange termijn voor ernstige risico’s zorgen op het vlak van uw geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Onderschatting van de risico’s

Net als de combinatie van alcoholverslaving en ouderen, worden in Nederland de gevolgen van een medicijnverslaving sterk onderschat. Dit komt omdat veel mensen hun medicijngebruik niet als problematisch zien en zichzelf dus ook niet als ‘verslaafd’ zien. Een vraag die wij vaak krijgen is: wanneer ben ik verslaafd? Het antwoord hierop is dat wanneer u er niet tot toe in staat bent om zelf te breken met het middel of gedrag. U bent in dat geval afhankelijk – en dus verslaafd. Daarom hebben mensen die overmatig veel alcohol drinken en medicatie innemen, in feite een  een alcoholverslaving en medicijnverslaving. Het staat voor zich dat professionele hulp bij afkicken uitkomst kan bieden.

Alcoholverslaving en medicijnverslaving – soorten medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen waar u aan verslaafd kunt raken. Er valt hierbij een onderscheid te maken tussen pijnstillende medicijnen en slaap- en kalmeringsmiddelen. Concreet zijn enkele combinaties die met alcohol voorkomen:

  • Lorazepam en alcohol
  • Diazepam en alcohol
  • Oxazepam en alcohol
  • Morfine en alcohol

Hulp bij een alcoholverslaving en medicijnverslaving

Net als bij elke soort verslaving, loont het om professionele hulp te zoeken. Misschien heeft u het zelf al ondervonden, maar zelfstandig breken met uw verslaving is vaak erg lastig. Hiermee bent – en blijft – u in de greep van uw verslaving. Daarom dient u hulp te zoeken! Gelukkig kunnen wij u helpen om van uw alcoholverslaving en medicijnverslaving af te komen. Onze discrete afkickkliniek in Zuid-Afrika is erop gericht om u zo goed mogelijk te helpen met uw problematiek. Wacht niet langer met contact opnemen en stuur een mail naar info@huguenot.nl of bel ons op 085-273 3310.