Alcoholverslaving en cannabisverslaving – Afkicken in Zuid-Afrika

Een alcoholverslaving en cannabisverslaving komen samen vaak voor. Zowel cannabis (wiet, hasj) als alcohol heeft een verdovende werking op uw hersenen. Zeker op de lange termijn kleven hier veel risico’s aan vast. Het is echter nooit te laat om hulp te zoeken. Bel ons op 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt u de perfecte omgeving om los te breken van uw verslavingen!

Talloze nadelen van alcohol en cannabis

Hoofdpijn, misselijk zijn en overgeven zijn slechts drie van de vele nadelen die alcohol en cannabis met zich meebrengen. Deze effecten zijn voornamelijk op korte termijn van toepassing. De echt negatieve gevolgen komen pas na langere tijd naar voren toe. Naarmate u de middelen gedurende langere tijd combineert, loopt u het risico om verslaafd te raken. Daarbij heeft u na verloop van tijd steeds meer alcohol en cannabis nodig dan dat u eerst had. Wij spreken over een verslaving wanneer u niet meer in staat bent los te breken. Verschillende gebieden in uw leven worden dan een grote uitdaging en uiteindelijk een puinhoop. Contact met ons opnemen is de eerste stap richting herstel.

De vicieuze cirkel van een alcoholverslaving en cannabisverslaving

Met een alcoholverslaving en cannabisverslaving loopt u het risico in een zeer negatieve vicieuze cirkel terecht te komen. Beide middelen hebben namelijk een verdovende werking op uw lichaam en geest. Daarbij loopt u het risico dat u na verloop van tijd nauwelijks nog energie heeft om dingen te gaan doen. Uit pure ellende grijpt u vervolgens maar naar de middelen waarvan uw hersenen u constant zeggen dat u ze moet gebruiken: alcohol en cannabis. Zelf losbreken van de verslaving? Dat leidt vaak tot niets. Voor u het weet verdooft u uw pijn met alcohol en cannabis. Een vicieuze en vernietigende cirkel is dan geboren.

Afkicken alcoholverslaving en cannabisverslaving

Wij kunnen u helpen met uw verslaving aan alcohol en cannabis. In een private omgeving geven wij u alle handvatten die u nodig heeft om definitief los te breken met uw verslavingen. Ons behandelteam bestaat uit meerdere disciplines waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Daarnaast is terugvalpreventie een belangrijk onderdeel binnen onze kliniek. Bel voor meer informatie naar 085-273 3310 of mail ons: info@huguenot.nl.