Afkicken van alcohol in Zuid-Afrika

Ongeveer een half miljoen Nederlanderss zijn verslaafd aan alcohol. Het is hiermee een van de meest voorkomende en vernietigende verslavingen die er is. Zelf stoppen en afkicken van alcohol is haast onmogelijk. Onze kliniek helpt u echter met het afkicken van alcohol. Laat alcohol u niet meer in bedwang houden en neem contact met ons op. Wij helpen uw uw leven weer op de rails te krijgen. Bel naar 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Afkickkliniek Zuid-Afrika – Huguenot

Onze afkickkliniek is gevestigd in Zuid-Afrika. Onze luxe locatie biedt u de kans om in alle rust en privacy af te kicken van uw verslaving. Persoonlijke aandacht voor uw situatie is daarbij erg belangrijk. We besteden aandacht aan verschillende gebieden. We pakken hierbij niet alleen uw verslaving aan, maar besteden ook aandacht aan een gezonde levensstijl. Bij Huguenot krijgt u te maken met een gemotiveerd behandelteam dat over verschillende disciplines beschikt. Denk daarbij aan verslavingsartsen, (klinisch-) psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, woonbegeleiders en counselors. Samen gaat u met hen aan de slag om af te kicken van alcohol.

Wat kunt u van Huguenot verwachten?

Om te stoppen met alcohol kunt u bij ons rekenen op:

 • Een effectieve maar intensieve behandeling van uw alcoholprobleem;
 • Zowel individuele als groepstherapie;
 • Discrete locatie, u werkt in privacy aan uw herstel;
 • De omgeving van Huguenot is warm en sfeervol;
 • Gezonde voeding geeft u telkens kracht om steeds grotere stappen te maken in uw herstel;
 • Speciale behandelgroepen voor patiënten die ouder zijn dan 50;
 • Vergoeding door de Nederlandse zorgverzekering.

Intakegesprek – Afkicken van alcohol

U vraagt zich mogelijk af hoe u in aanmerking komt voor deze behandeling. Huguenot is slechts één van de behandellocaties van Vincere. Hierbij hebben we verschillende mogelijkheden om u te helpen met uw alcoholverslaving. Geen enkele verslaving is namelijk hetzelfde. Iedere verslaafde verschilt qua persoonlijkheid, leefomgeving en beweegredenen om alcohol te drinken. Om dit goed in kaart te brengen, is een intakegesprek een eerste stap om te breken met uw verslaving. In dit gesprek gaat een psycholoog in op uw relatie met alcohol. Er wordt hier gesproken over de situatie waarin u zit en er wordt gekeken naar u als persoon. Na afloop vormt een psychiater de second opinion van de psycholoog. Het intakegesprek vormt de basis voor een passend behandelplan voor uw alcoholverslaving. Uw klinische behandeling kan bijvoorbeeld samengaan met een ambulante behandeling. Dit verschilt echter per persoon en situatie.

Behandelplan – Afkicken van alcohol

In het behandelplan kijken wij naar onze mogelijkheden en hoe u hiermee zo goed mogelijk kunnen helpen. Op basis van uw situatie kijken we naar welk traject u het meeste baat heeft. Dit kan verschillen qua intensiviteit of behandellocatie. Ook kan een behandeling ambulant en/of poliklinisch zijn. Of u al dan niet een detoxperiode dient te ondergaan, verschilt per persoon.

Klinische behandeling alcoholisme

Huguenot is een van onze twee locaties in Zuid-Afrika dat valt onder een klinische behandeling. Hiernaast beschikken wij over twee locaties in Portugal en een locatie in Nederland:

Een behandeling in Nederland neemt een dag of 64 in beslag. In het buitenland duurt een behandeling ongeveer 90 dagen. Dit is exclusief een eventuele detoxperiode.

Terugval voorkomen na het afkicken van alcohol

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat u de controle over uw alcoholverslaving blijft behouden, ook wanneer de behandeling is afgelopen. Zeker wanneer u weer terugkomt in uw eigen omgeving liggen verleidingen op de loer. Wij vinden dat u permanent in staat moet zijn de verslaving te bedwingen. Wij besteden in onze behandelingen dan ook veel aandacht aan het voorkomen van een terugval. Door in kaart te brengen wat uw valkuilen zijn, geven wij u richtlijnen mee waar u echt iets aan heeft. Enkele onderdelen die daarbij naar voren komen zijn:

 • Motivatie om te herstellen;
 • Omgaan met vrije tijd, emoties en de drang naar alcohol;
 • Het herkennen van valkuilen/situaties waarbij risico op een terugval lonkt;
 • De acceptatie dat een verslaving ‘bij’ u hoort.

U bent bij ons aan het juiste adres om af te kicken van uw verslaving. Wacht daarom niet langer en bel naar 085-273 3310 of mail ons op het mailadres info@huguenot.nl.

Afkicken van alcohol – wat zijn de kosten?

Veel mensen hebben ontzettend veel profijt van hun verslavingsbehandeling. U vraagt zich waarschijnlijk af wat de kosten zijn voor al onze behandelingen. Een behandeling van een alcoholverslaving valt onder de Nederlandse basiszorgverzekering. Enkel de kosten voor het eigen risico zijn voor uw rekening. Uitzondering is dat wanneer u in aanmerking komt voor een behandeling in het buitenland, u zelf de tickets/vervoerskosten betaalt. Lees meer over de kosten en vergoedingen of neem direct contact op.