Alcoholverslaving – verslaafd aan alcohol

Een alcoholverslaving komt in Nederland erg vaak voor. Volgens cijfers zijn bijna een half miljoen Nederlanders verslaafd aan alcohol. Ondanks de nadelen die alcohol met zich meebrengt, is zelf stoppen met alcohol erg lastig. Wij kunnen u echter helpen! Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika heeft al velen voor u mogen helpen met hun verslaving. Zij hebben weer grip gekregen op hun leven. Wilt u ook breken met uw verslaving? Neem dan contact op via 085-273 3310 of stuur een email naar info@huguenot.nl.

Risico’s van een alcoholverslaving

Alcohol kent tal van risico’s zoals ernstige gezondheidsklachten. Dit geldt zeker voor langdurig alcoholmisbruik. Hier loopt u het risico op:

  • Hersenenschade;
  • Leverschade;
  • Schade aan darmen en maag;
  • Vergrote kans op kanker
  • Hart- en vaatziekten.

Daarnaast kan alcohol zorgen voor financiële en sociale problemen. Lees meer: risico’s alcoholverslaving.

Afkicken van alcohol

Huguenot is een afkickkliniek in Zuid-Afrika welke onderdeel is van Vincere GGZ. Wilt u afkicken van alcoholverslaving?  Zoek dan niet verder. De specialisten op onze luxe locatie geven u de aandacht die u nodig heeft en staan klaar om u te helpen met uw probleem. De behandeling wordt overigens vergoed door uw zorgverzekeraar. Buiten uw eigen risico en de vervoerskosten naar de kliniek, betaalt u helemaal niets.

Alcoholverslaving bij kwetsbare doelgroepen

De effecten van alcohol kunnen verschillen per persoon. Er zijn een aantal doelgroepen die extra kwetsbaar zijn bij een verslaving aan alcohol. Bij Huguenot besteden wij hier extra aandacht aan om ze zo goed mogelijk te helpen bij het afkicken van hun verslaving.

Alcoholverslaving bij een psychische aandoening (Dubbele diagnose)

Een verslaving en psychische aandoening wordt samen een dubbele diagnose genoemd. Kampt u met een dubbele diagnose? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze behandelaars zijn gespecialiseerd in het gelijktijdig behandelen van een dubbele diagnose.

Lees meer: alcoholverslaving en psychische aandoening.

Alcoholverslaving bij zwangere vrouwen

De gevolgen en risico’s van alcohol zijn haast eindeloos. Dit geldt zeker voor het combineren van alcohol en zwangerschap. Alcohol kan namelijk levensgevaarlijk zijn voor een ongeboren baby’tje.

Lees meer:  alcoholverslaving en zwangerschap

Alcoholverslaving bij oudere mensen boven de 50 jaar

Een verslaving aan alcohol bij ouderen boven de leeftijd van 50 jaar komt vaak voor. In Nederland worden de gevolgen er soms nog bij onderschat. Wij doen dat echter niet. Daarom hebben wij speciale ouderengroepen binnen onze kliniek.

Lees meer: alcoholverslaving en ouderen.

Alcoholverslaving en een andere middelenverslaving

U heeft een middelenverslaving wanneer u verslaafd bent aan een middel (zoals drugs of alcohol zelf) die uw hersenen verdoven. Alcoholisme kan samengaan met een verslaving aan een ander middel. Combinaties die wij vaak terugzien en waarmee wij u kunnen helpen zijn als volgt:

Alcohol en cannabis

Alcohol kent een verdovende werking op uw hersenen. Ditzelfde geldt voor cannabis. Tijdens uitgaan combineren veel mensen alcohol en cannabis. Ondanks dat cannabis technisch gezien softdrug is, zijn de risico’s ervan niet soft te noemen.

Lees meer: alcoholverslaving en cannabisverslaving

Alcohol en cocaïne (en GHB)

In het uitgaanscircuit wordt de combinatie van alcohol en cocaïne/GHB snel gelegd. Cocaïne en GHB zijn echter harddrugs met vernietigende gevolgen voor uw lichaam.

Lees meer: alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Alcohol en medicijnen

Alcohol brengt veel negatieve gevolgen teweeg in uw hersenen. Wanneer u alcohol en medicijnen samen drinkt en inneemt loopt u ontzettend veel risico. Het is namelijk mogelijk dat effecten van uw medicijnen worden verzwakt of versterkt. Daarnaast is er medicatie waarvan bekend is dat deze levensbedreigend is in combinatie met alcohol!

Lees meer: alcoholverslaving en medicijnverslaving

Alcoholverslaving en gedragsverslaving

Als u een gedragsverslaving heeft, belonen uw hersenen u overmatig doordat u een bepaald soort gedrag vertoont. Een gedragsverslaving kan hierbij goed samengaan met een middelenverslaving. De volgende combinaties komen dan ook vaak voor.

Alcohol en seks

Alcohol verdooft de hersenen en neemt bij gematigd gebruik barrières weg. Dit is dan ook de reden dat veel mensen alcohol en seks combineren. De gevolgen lijken positief, maar brengen veel risico’s met zich mee.

Lees meer: alcoholverslaving en seksverslaving

Alcohol en gokken

Alcoholisme is een middelenverslaving waar gokken een gedragsverslaving kan zijn. De ene verslaving versterkt de andere. Wij hoeven u niet te vertellen dat er veel problemen samenhangen bij de combinatie van alcohol en gokken.

Lees meer: alcoholverslaving en gokverslaving

Zoek professionele hulp

Heeft uw verslaving al voor genoeg ellende gezorgd? Zoek dan niet verder. Onze deskundige medewerkers – onder wie ervaringsdeskundigen – helpen u weer grip te krijgen op uw leven. Wacht niet langer en stuur een email naar info@huguenot.nl of bel naar 085-273 3310. Zelf stoppen met alcohol is namelijk erg lastig. Wilt u meer informatie lezen? Bekijk de veelgestelde vragen alcoholverslaving.

Behandelingen die wij aanbieden: